SANT SADURNÍ D'ANOIA - CAPITAL DEL CAVA

AJUNTAMENT DE SANT SADURNÍ D'ANOIA


ca | es | fr | en AVUI: Intervals de nuvolositat 21ºC|12ºC Facebook Twitter Instagram
menú
Notícies
Sant Sadurní rebrà més de 161.000 euros de fons europeus per potenciar el turisme
Es renovarà l'espai del CIC FASSINA, Centre d'Interpretació del cava i l'Oficina de Turisme
PUBLICAT EL 28.12.2017
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
CIC Fassina

Sant Sadurní d’Anoia és un dels 14 municipis en què es faran actuacions en el marc del projecte Penedès 360º elaborat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Aquest projecte ha estat seleccionat pel Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge com un dels subvencionables a la convocatòria FEDER eix 6.

Els ajuts FEDER formen part dels fons estructurals de la Unió Europea i la selecció d’aquest projecte permetrà una inversió a la comarca de 2.175.863,92 euros amb actuacions a 14 municipis, cosa que suposarà un impacte determinant sobre la recuperació i valorització del patrimoni cultural, històric i natural, i permetrà una diversificació i un impuls considerable a l’oferta turística de l’Alt Penedès.

En aquest marc Sant Sadurní d’Anoia planteja la renovació de la museografia del CIC FASSINA- Centre d’Interpretació del cava i Oficina de Turisme per convertir Sant Sadurní en una destinació turística de primer ordre.

Amb aquesta finalitat es presenta una actuació centrada a renovar la museografia del centre i es proposa fer projecte que continuï essent modern però que no tingui una dependència tan elevada a escala tècnica dels recursos audiovisuals (pel que impliquen de desgast en l'interès i de necessitat de renovació i manteniment), que sigui apte i d'interès per a diferents tipus de públic. Al mateix temps es vol garantir que continuï mantenint l'essència de centre d'interpretació del món del cava, però sense entrar en competència amb l'elevada oferta turística privada ni amb altres recursos museogràfics que es puguin trobar en el territori, sinó que sigui un recurs turístic que complementi l'oferta.

La intervenció pretén substituir una part de la producció audiovisual i també de la maquinària fins a la renovació total de tota la maquinària i el discurs. L’obra està pressupostada en 322.314,05 euros i el fons FEDER n’aportarà 161.157,03. Com en el conjunt del projecte, les actuacions es faran entre l’any 2017 i 2019 principalment, i quedaran totes enllestides abans del 31 de desembre del 2020.

L’actuació de Sant Sadurní d’Anoia s’inclou en l’estratègia Penedès 360º, un producte turístic del Consorci de Promoció turística de l’Alt Penedès que gira entorn del turisme actiu, sostenible i cultural i que es basa en tres rutes circulars de mountain bike, slow bike i trekking. Al llarg del seu recorregut s’ofereixen recursos turístics naturals i culturals, que fan del destí enoturístic clàssic un producte més complet, competitiu, de qualitat i sobretot sostenible.

JA ENS SEGUEIXES A LES XARXES SOCIALS?

Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter Segueix-nos al Instagram
Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
Oficina de Turisme
c. de l'Hospital, 23
08770 Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
T. +34 938 913 188
turisme@santsadurni.cat
^