SANT SADURNÍ D'ANOIA - CAPITAL DEL CAVA

AJUNTAMENT DE SANT SADURNÍ D'ANOIA


ca | es | fr | en AVUI: Descobert 25ºC|10ºC Facebook Twitter Instagram
menú
Pàgines
L'entorn
 
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

El paisatge sadurninenc és eminentment vinícola, ple d'essències mediterrànies. Recorrent-lo es pot gaudir de l'encís de les vinyes i dels boscos de pins, de magnífics exemplars de roures i d'oliveres, i del perfum de la ginesta i del romaní.

paisatge vinyesEntre vinya i vinya també s'hi troben atractius que val la pena descobrir, com ara la premsa de biga, datada dels voltants del s. XVII, de la pl. Santiago Rusiñol. Fou utilitzada per premsar raïm en el buc de fusta, i oli i eixams d'abelles per extraure'n la cera en el de pedra. L'eina, tan comuna i domèstica als segles passats, és convertida ara en monument, punt d'admiració i de bellesa, que ens ha de servir per recordar el passat i per retre homenatge a tots els pagesos que conreen la vinya, dels quals prové el Sant Sadurní actual.

A les afores es distingeix Can Ferrer del Mas, construcció d'estil àrab situada en un turonet visible des de molts punts de la vila. El seu origen prové de la família Ferrer del Mas, documentada del s. XVI. A principis del s. XX Can Ferrer del Mas fou comprat per un comerciant, Josep Boada Romeu, que s'enriquí amb negocis al nord d'Àfrica. Per atendre les visites que notables moriscs li feien, i com a detall, decorà la casa a l'estil que a ells els era familiar. D'aquí l'ornamentació àrab que es troba a la part exterior, per dins l'estructura de la casa i la distribució són semblants a les de les cases pairals catalanes.

El llac de Can Codorníu és un espai natural d'uns dos quilòmetres de perímetre. És propietat de les caves Raventós i Blanc i és un lloc molt agradable per passejar-hi durant tot l'any. La vegetació que s'hi troba és la mediterrània: ginesteres, pi blanc, roures, alzines, freixes, pollancres.

Al barri d'Espiells, prop de l'ermita preromànica de Sant Benet, a deu minuts caminant, s'arriba a la Miranda d'Espiells, que és un petit pujol d'uns 215 m d'alçada, on hi havia fins fa poc una petita necròpolis, possiblement de l'època de la baixa edat mitjana. Recentment s'ha restaurat el mirador i s'hi han posat taules per a qui vulgui passar-hi una estona tranquil•la d'esbarjo amb vistes de les vinyes.

JA ENS SEGUEIXES A LES XARXES SOCIALS?

Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter Segueix-nos al Instagram
Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
Oficina de Turisme
c. de l'Hospital, 23
08770 Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
T. +34 938 913 188
turisme@santsadurni.cat
^