imatge_pla_director

Els municipis de Sant Sadurní d'Anoia, El Pla del Penedès, Gelida, Puigdàlber, Sant Llorenç d'Hortons, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Subirats i Torrelavit han constituït la Mancomunitat de municipis de l’Alt Penedès, que, amb el suport del Consell Assessor del desenvolupament Sostenible (CADS) i el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, i de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, impulsa la implementació del Pla Director de Sostenibilitat.

Es tracta d'un projecte pilot, que serveix per incorporar els criteris de sostenibilitat dins del procés de planificació dels territoris no urbanitzats. La finalitat del projecte és identificar els valors productius, ecològics, ambientals i patrimonials i del paisatge del sòl no urbanitzable dels nous municipis implicats.

OBJECTIUS
  • Provar, testar, una nova metodologia d'anàlisi i valoració dels actius ambientals del territori.
  • Enfocar el planejament urbanístic sobre la base d’un Pla Director de Sostenibilitat de la situació i els processos del sòl no urbanitzable.
  • Crear un sistema d'informació i de participació integrats i compartits pels nou municipis.
  • Assegurar una avaluació ambiental contínua que faciliti i garanteixi l’assoliment de la màxima garantia ambiental del pla resultant.
DOCUMENTS