Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Intervals de nuvolositat amb tormenta i pluja escasa 24ºC|12ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Grup Freixenet
Acord per reduir la jornada entre un 20 i un 50% al grup Freixenet fins a finals d'any
  • S'activarà al maig i el grup garantirà un complement a la prestació d'atur del 95% del salari
  • La mesura vol contrarestar els efectes de la manca de raïm i vi base

El grup Freixenet i els sindicats han anunciat aquest dissabte que han arribat a un acord sobre les condicions de l'Expedient Temporal de Regulació d'Ocupació (ERTO) per causes econòmiques i productives pocs dies després que el Govern tombés el presentat per causa de força major.

Els 615 treballadors afectats de Freixenet i de Segura Viudas veuran reduïda la seva jornada laboral entre un 20% i un 50% a partir del 13 maig i fins a finals d'any per contrarestar la falta de raïm i vi base, provocada per la sequera que s'arrossega des del 2021. Segons ha detallat UGT, quedarà garantit un complement sobre la prestació d'atur per part de l'empresa que rondarà el 95% del salari.

Informació: ACN

 CCOO valora positivament l'acord

Per la seva banda, CCOO, sindicat de treballadors majoritari al grup Freixeent, s'ha mostrat satisfeta per la resolució. En un comunicat explica que "l'acord assolit permetrà minimitzar l’afectació i millorar les condicions d’aplicació de l’ERTO per causes productives que va presentar la companyia després que l’Administració denegués l’ERTO per causes de força major".

"S’han acordat compensacions econòmiques per a les persones que entrin a l’expedient, en funció de la jornada afectada, fins a una mitjana del 95 % del salari real. En el cas de les persones de més de 55 anys, l’empresa es farà càrrec de l’atur consumit en cas de causar baixa més endavant. Quedaran fora de l’expedient les persones que es troben en situació de jubilació parcial i les que tenen una reducció de jornada per guarda legal. Tampoc es veuran afectades per l’ERTO les vacances i festes recuperades ni les tres pagues extraordinàries".

El sindicat ha tornat a reclamar una revisió del reglament per tal de flexibilitzar els processos d'elaboració, que permetin garantir la qualitat del producte i l'ocupació.

Antonio Domínguez, responsable del sector del cava de CCOO d’Indústria del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf, ha subratllat que "en alguns períodes es preveu que no hi hauria afectació de la jornada laboral. Hem de seguir lluitant perquè es prenguin mesures i poder flexibilitzar i garantir el futur del sector del cava".

PUBLICAT EL 06.05.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic