Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Intervals de nuvolositat amb tormenta i pluja escasa 24ºC|12ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
El departament de Treball tomba la petició d'ERTO de Freixenet
Considera que la situació de sequera no és "causa major justificada" per impulsar aquest expedient de regulació

El departament de Treball de la Generalitat de Catalunya ha denegat l'ERTO que el grup Freixenet va presentar la setmana passada i que afectava a 615 treballadors, un 80% de la plantilla, justificant que la situació d'extrema sequera al Penedès no és causa de força major per impulsar l'expedient de regulació, en no complir els dos requisits indispensables per tirar-la endavant: la imprevisibilitat i la inevitabilitat, i que l'argument de la sequera és extensiu a tot el territori. Tot apunta que Freixenet farà una nova sol·licitud al·legant raons econòmiques.

Per la seva banda, CCOO d'Indústria de Catalunya ha emès un comunicat en què expressa el seu acord amb la resolució, i insta la direcció de Freixenet a asseure's de manera immediata amb la representació dels treballadors i treballadores per negociar les mesures oportunes per afrontar la situació actual del sector, salvaguardant l'ocupació i el futur de l´activitat.

En aquest escenari, CCOO insisteix una vegada més al Ministeri d´Agricultura i al Departament d´Acció Climàtica de la Generalitat perquè demanin al Consell Regulador del Cava a treballar conjuntament amb tots els agents que componen el sector a prendre les mesures necessàries per flexibilitzar el marc normatiu per a l'elaboració del cava, davant la situació de preemergència per sequera en què es troba el país.

Davant d'aquest escenari, CCOO creu crucial ajustar el reglament d'elaboració del cava i dotar-lo de la flexibilitat que tenen altres denominacions d'origen del país i d'àmbit internacional per pal·liar aquesta greu situació, garantint l'ocupació i la qualitat del producte. Això és fonamental per preservar el futur del sector. Es tracta d'un canvi que hauria d´aplicar-se en situacions excepcionals com l´actual.

Així mateix, CCOO exigeix al Consell Regulador del Cava i a les Administracions que la representació social de les persones treballadores tingui presència al consell i en qualsevol mesa sectorial que es constitueixi en la qual es parli del present i el futur del sector del cava.

Freixenet

PUBLICAT EL 29.04.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic