Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa24ºC-11ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 29.04.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Entrega dels distintius Slow Food
Aquest dilluns la Fassina de Can Guineu ha acollit la trobada anual d'aquesta associació ecogastronòmica que ha lliurat els distintius a més d'una cinquantena de representants del sector, amb la presència de la reconeguda xef Carme Ruscalleda

Aquest dilluns s'ha celebrat al celler de la Fassina de Can Guineu la trobada anual dels cuiners i cuineres que formen part del col·lectiu Slow Food Catalunya, una trobada que ha servit per a fer entrega del distintiu que els acredita com a membres de l’associació. Enguany, s’han sumat al grup vuit nous restaurants, un menjador escolar, i com a gran novetat, s’ha donat la benvinguda al paraigües Slow Food-Km0 a dues escoles d’hostaleria.

L'acte ha estat apadrinat per la xef Carme Ruscalleda, i també han assistit el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort; l'alcalde de Sant Sadurní, Pere Vernet, el regidor de Turisme, Pedro Campos, així com d'altres representants del consistori sadurninenc i la coordinadora del Departament d'Empresa i Treball, Sofia Moya.

Carme Ruscalleda ha demanat al sector capacitat de "resistència" per preservar la qualitat gastronòmica i del que mengem davant la indústria agroalimentària: "Estem posant en les seves mans la nostra alimentació i la nostra salut. Us encoratjo a seguir defensar la nostra cuina com un element distintiu de la nostra cultura, per menjar bo i sa"

Durant la trobada, coordinada pel restaurant sadurninenc Cal Ticus, s'ha anunciat també l’edició de la primera Guia Slow Food Catalunya.

Slow Food és una associació eco-gastronòmica sense ànim de lucre, que neix per a fomentar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos. Fundada a Itàlia l'any 1989, actualment es troba representada en 122 països diferents. A Catalunya, els cuiners Slow Food, a més, han impulsat el projecte Km0, creat l’any 2008, i que defineix i comprova l’assoliment de certs compromisos que assumeix el xef en relació amb la filosofia del bo, net i just.

Ser un restaurant Slow Food Catalunya vol dir cuinar plats de Km 0 en els quals prioritzar la pagesia propera i ecològica, emprar aliments de temporada, evitar l’ús de transgènics, recuperar varietats en vies d’extinció, posar en valor espècies autòctones, i cuinar peix capturat de forma sostenible.

Slow Food

Pujar al principi de la pàgina