Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat20ºC-6ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
La biomassa com a font d'energia renovable

La biomassa, segons la definició que proposa l’Institut Català d’Energia, és el conjunt de tota la matèria orgànica d’origen vegetal o animal que inclou els materials que procedeixen de la transformació natural o artificial.

Dins del context del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel canvi climàtic, que promou l’estalvi energètic i el foment de les energies renovables, amb l’horitzó posat a l’any 2020, l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia proposa la utilització de la biomassa que s’origina després de la poda de les vinyes, tot convertint els sarments en aquesta energia.

El procés de producció de biomassa comença amb la recollida de la poda de la vinya; actualment, la major part d’aquesta poda es crema, fet que genera una gran quantitat de tones de CO2. A continuació, la poda es trasllada a la planta, on es fa la manipulació del sarment i la seva classificació. Finalment, es deixa assecar per obtenir-ne el grau d’humitat adequat, per a poder cremar-la amb la finalitat de generar un òptim rendiment calòric.

Pujar al principi de la pàgina