Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa20ºC-7ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Catàleg educatiu pedagògic CEP
Mediació i acollida

Amb l'objectiu general de caminar cap a una bona convivència, les ofertes formatives van en relació a la promoció i millora de les relacions humanes. Concretament la proposta va en relació al treball de la millora de la gestió dels conflictes i la comunicació dins i fora dels centres, un treball  per potenciar l'equitat i el respecte a al diversitat de l'alumnat, així com fomentar el civisme i la cultura del diàleg. Per altra banda també, promoure accions de compromís cívic tot fomentant la no violència i enriquir l'etapa educativa.logo mediacio

L'articulació de la oferta, proposa un itinerari que vol tenir en compte tots els agents del centre, que suposi una formació transversal perseguint el major impacte possible, es a dir, alumnat, educadors i personal dels centres educatius i famílies.

Des del servei també es vol donar resposta a les necessitats i iniciatives dels centres, així doncs, obert a propostes transversals en matèria de gestió de conflictes i diversitats, tal com: servei de mediació escolar, formació en mediació entre iguals i projectes educatius d'atenció a les diversitats, multiculturalitat, discriminació, assatjament, millora del clima escolar, etc.

Les diferències i el conflicte poden generar dificultats en la convivència però són inherents a les persones. Des de la cultura mediadora, els interessos, opinions i necessitats contraposades, s'entenen com a oportunitats per aprendre i millorar les relacions interpersonals. Un motor de canvi que ens permet avançar i créixer social i personalment. 

Els sistemes alternatius de resolució de conflictes, com la mediació, no pretenen que els problemes desapareguin dels centres escolars, sinó que procura proveir d'eines com l'empatia, l'assertivitat i l'escolta activa, fomentant la cooperació i el consens per aconseguir contextos acollidors i segurs pel creixement i aprenentatge.

L'oferta dels tallers descrits és una proposta d'acompanyament per aquells centres, aules i grups de persones que vulguin iniciar o seguir treballant en el Pla de Convivència escolar o generar espais de cura, tolerància i respecte. 

   

 
Pujar al principi de la pàgina