Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Cobert amb tormenta16ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 17.11.2023
Vitrines d'art de la biblioteca "El arte como sanación" de Martina Carbó Cobos
martina carbo
  • En els darrers anys ha esdevingut de greu importància a la societat, el fet de no poder tenir el privilegi d´una sanitat i seguretat social, la qual sigui conscient què són les malalties mentals i la importància que tenen en l´ésser humà. Arran del diagnòstic del pacient, la preocupació viatja fins al fet de poder assegurar-te una teràpia prou preparada per a poder afrontar el llarg procés de rehabilitació psíquica que aquest haurà de dur a terme.
    La teràpia és coneguda socialment com enraonar durant unes hores a la setmana amb un metge especialitzat en psicologia, el qual ens farà veure la realitat de la manera menys distorsionada possible, aconseguint que tot allò psíquic que no sigui necessari en el pacient, pugui ser exclòs d´ell.
    És per això que es decideix dur a terme un treball de recerca sobre la teràpia, en concret, la utilització de l´art com una teràpia més. L'escriptura, la música i fins i tot el drama, poden ser eines més que suficients per a poder recuperar la mente sana en el corpore sano, que des de sempre s´ha estat buscant en la humanitat.

    Benvolguts i benvolgudes a la meva part pràctica del treball de recerca de segon de batxillerat, el qual ha estat plantejat a partir de la gran pregunta de si podem utilitzar l'art com una via de teràpia per aquells que pateixen alguna malaltia mental.


    Al llarg de l´exposició, s'hi veuen reflectides les vuit malalties mentals que actualment afecten a la majoria de població espanyola. Aquestes són: la depressió, l´ansietat, els trastorns de la conducta alimentaria (TCA), els trastorns obsessius compulsius (TOC),, la esquizofrènia, l'Alzheimer, les adicciones i la bipolaritat.
    Totes elles han estat representades a través de la fotografía i la poesia, deixant així que l´espectador tingui l´oportunitat d´endinsar-se al màxim en cada una de les malalties.

  • Dates: 
    De l'1 al 23 de desembre del 2023
  • Horari: 
    matins de dimarts a dissabtes de 09:30 a 13:30 i tardes de dilluns a divendres de 15:30 a 20:00
  • Lloc: 
    Biblioteca Municipal
  • Organitza:
    Biblioteca Municipal
  • Web: 
    http://bibliosantsadurni.blogspot.com/search/label/Exposicions
Pujar al principi de la pàgina