Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert21ºC-7ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 28.02.2021
CUP. La municipalització de la zona blava (Desembre 2020)
  • Al març de 2018 la CUP vam presentar una moció en la que plantejàvem un canvi de model en la gestió de la zona blava.

    Enteníem que el model de la concessió a una empresa privada limitava enormement la capacitat de control per part de l´Ajuntament, a banda de caure en una lògica recaptatòria que feia que els diners que pagaven els sadurninencs i sadurninenques anessin a parar a les butxaques de l´empresa privada que la gestionava. En aquell moment, l´equip de govern d´ERC i JxCat no va voler-ne sentir a parlar i se´ns va treure de sobre comprometent-se a demanar un informe de viabilitat que, com tantes d´altres coses que s´aproven al ple, no va arribar mai.

    Més de dos anys després, el govern no ha tingut més remei que replantejar el model. Ho celebrem. Més val tard que mai. Al final, els fets demostren que la internalització de serveis (encara que el govern no ho vulgui dir així, no sigui que algú pensi que estan donant la raó a la CUP...) és perfectament possible.

    Tots aquells problemes i excuses que plantejaven, finalment, com dèiem, no eren tant insalvables. Era qüestió de voluntat política. Quan se´ns deia que no hi havia personal per gestionar la zona blava directament resulta que no era ben bé així. Quan se´ns deia que el cost del manteniment era inassumible tampoc era cert, només calia posar-hi una mica de voluntat per trobar un sistema que no requerís una gran infraestructura. Finalment han optat pels discs horaris i perquè l´aparcament sigui de franc amb limitació de temps. A la CUP ja ens sembla bé. Ha costat molts anys de debats i d´anar-los al darrera però finalment l´aparcament limitat a Sant Sadurní serà gestionat directament per l´Ajuntament, que és el que volíem i és el que ha de ser.

    No obstant, si aquest mecanisme de gestió directa és bo per la gestió de les zones blaves, perquè no ho ha de poder ser per altres serveis? Des del govern ens han reconegut que en aquesta decisió hi ha tingut molt de pes el fet de poder tenir un major control d´aquest servei. Així doncs, ja els hi va bé no tenir aquest control d´altres serveis externalitzats? Per què el que és vàlid per la zona blava no ho és, per exemple, per la deixalleria municipal?

    Des de la CUP seguim apostant per recuperar la gestió tots els serveis municipals que són essencials o estructurals pel funcionament de l´Ajuntament. Per millorar-ne la qualitat, controlar aquests serveis democràticament i garantir que es presten en condicions laborals dignes. Això sí, per això cal un govern valent que s´atreveixi a gestionar el gruix dels serveis que ofereix l´Ajuntament i de moment, malauradament, això sembla que no ho tenim.

Pujar al principi de la pàgina