Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat25ºC-10ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 10.01.2020
PSC: Com sempre, tard i malament 01/12/2019
  • El 2015 el PDECAT-ERC van anunciar la voluntat de fer un viver de cellers a l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rosell i Domènech. El 2017 van realitzar un informe (12.000 €) per conèixer la viabilitat del projecte.

    Aquest no va servir de res perquè no valo- rava el cost de la inversió per a la rehabilitació de l’espai. La Gene- ralitat de Catalunya, actual propietària del centre, va dir que no tenia diners per entomar aquest projecte. Durant aquests anys semblava que la voluntat del govern era insistir, encara que fos en una altra ubicació. El problema és que no s’ha fet res efectiu.
    Així és com el passat 14 de novembre, Vilafranca del Penedès (que sí havia fet els deures!) es va poder acollir a Fons Europeus per desenvolupar un viver de cellers per a l’elaboració de vi, i Sant Sadurní va quedar fora d’aquesta oportunitat perquè en quatre anys no s’havia avançat ni un sol pas en aquesta direcció.

    Aquest és el principal defecte del govern d’ERC i CIU-PDE- CAT-JuntsxCat: no planifiquen i pensen en petit! Per això hem de destinar molts recursos a refer inversions, mal plantejades d’inici (l’exemple més clar: la piscina d’estiu), i també tenim un retard molt gran en les infraestructures que necessita la vila: quan arri- ben els diners no hi ha cap projecte al calaix per a desenvolupar.

    Però no aprenen! Des del 2011 fins al 2014, el PSC i ERC vam treballar en un projecte ben dimensionat per a les necessitats del Sant Sadurní del futur: la nova biblioteca i l’arxiu municipal. El 2014, amb l’entrada del PDECAT al govern amb ERC, van desfer aquest projecte: van reduir l’espai de l’arxiu un 66% i van ubi- car-hi l’aula d’adults, que mai podrà convertir-se en escola perquè no compleix els requisits necessaris.

    La sorpresa l’hem tingut fa pocs dies: també han valorat la possibilitat d’encabir un centre de Plans de Transició al Treball en aquest mateix espai! Tot ben petit, ben atapeït, amb funcions incompatibles entre si. Ara es gastaran 600.000 € i, si en pocs anys queda obsolet, qui vingui al darrere que ho solucioni.

    Fa anys que el PSC insistim que es facin i es dimensionin bé els projectes que la vila necessita. Però no es fa. En el passat Ple Municipal, ERC-JuntsxCat van perdre l’oportunitat d’invertir 700.000 € perquè no tenien projectes preparats. Ni tan sols el de la pista polivalent, la proposta estrella de l’anterior mandat. I els recursos, els anys i les oportunitats de creixement es van perdent.

Pujar al principi de la pàgina