Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert21ºC-7ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
CUP: Can Guineu com a símptoma
  • El procés de compra de Can Guineu és una bona mostra de com es fan les coses en aquest Ajuntament; una decisió important, de gran transcendència per al nostre poble i que implicarà la inversió més gran de la història, s´ha pres de manera unilateral per l´equip de govern. Sense consultar-ho ni amb l´oposició ni amb el conjunt de sadurninencs i sadurninenques. Ha estat una decisió polèmi- ca i, fins i tot, amb l´oposició unànime de tots els ex-alcaldes de la vila. Tot i així, el govern ha tirat pel dret.

    L´estat de degradació en què els propietaris actuals han deixat l´immoble farà necessària una inversió sense precedents. No hau- ria hagut d´intervenir l´ajuntament durant tots aquests anys per evitar que s´arribés a aquesta situació? La realitat en què es troba l´edifici desaconsella la seva compra, i el fet que els propietaris hagin volgut recuperar la inversió a costa de l´Ajuntament, no con- verteixen l´operació precisament en una gran jugada per part del consistori. S´hauria d´haver buscat el consens i sotmetre aquesta decisió a una consulta popular. Can Guineu és també un símp- toma de la manca de planificació i de model de poble del govern que formen ERC i el PdCAT. Es van negar a la proposta de la CUP de fer un pla d´equipaments participatiu que ens permetés posar sobre la taula quines necessitats tenim i a quins espais les podem encaixar, establint un ordre de prioritats d´acord amb la voluntat popular. Ara, sense haver fet els deures, es decideix la compra de Can Guineu sense saber per a què servirà, o almenys això ens diuen oficialment. Ja han començat a sortir veus del govern que diuen que volen destinar Can Guineu a un altre equipament per a la promoció del cava. I aquí cal recordar que avui en dia el CIC Fassina segueix sense assolir les xifres d´ocupació que es preveien en el seu moment. No n´hi ha prou de fer inversions una tasca prèvia imprescindible de participació i planificació? No té al- tres mancances Sant Sadurní més enllà de la promoció del cava? No necessitem altres equipaments, culturals, per exemple? És especialment greu que des del govern es llenci aquesta proposta. I, a més, tenint en compte que aquest immoble ja era propietat de grans cavistes que no hi han volgut fer res de profit i l´han deixat caure, només faltaria que, ara, amb diners públics, se´ls hi fes un equipament a mida.

    Hem aconseguit que el govern es comprometi almenys a dur a terme un procés participatiu per decidir l´ús de Can Guineu. Cal- drà posar els cinc sentits en que aquest procés s´acabi duent a terme de manera transparent i que, finalment, si Can Guineu s´ha de reconstruir amb diners públics, sigui per convertir-se en un equipament al servei de la majoria de la gent de Sant Sadurní.

Pujar al principi de la pàgina