Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Cobert amb pluja21ºC-11ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 14.09.2017
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Maria Rosell deixa l´alcaldia de Sant Sadurní
Maria Rosell deixa alcaldia
La rellevarà en el càrrec Josep Maria Ribas fruit del pacte de govern entre el PDeCAT i ERC

Maria Rosell va presentar en el ple extraordinari i urgent convocat aquest dimecres la seva renúncia a l’alcaldia de Sant Sadurní. Després de 27 mesos en el càrrec, la rellevarà Josep Maria Ribas, com a resultat del pacte de govern entre el PDeCAT i ERC. Rosell assumirà a partir d’ara la primera tinença d’alcaldia i en els propers dies s’ocuparà de la regidoria de Turisme, un cop s’aprovi el nou cartipàs de govern.

A l’acte van assistir-hi familiars de Rosell, així com companys de partit i diputats del Parlament com Josep Rull, Maria Senserrich i David Bonvehí.

“Ha estat un honor ser batllessa d’aquest municipi i ho he assumit amb responsabilitat. He intentat sempre ser justa amb les decisions que he pres. Hem consensuat decisions amb l’equip de govern, aparcant el discurs fàcil de les dretes i les esquerres, sempre amb un objectiu comú: Sant Sadurní”, va assegurar Rosell en una intervenció inicial  en què va repassar els principals projectes i accions dutes a terme durant aquests anys.

L’esforç per millorar els serveis socials i de salut, d’atenció a les persones grans i vulnerables, els arranjaments als accessos del municipi; l’aposta pel medi ambient i la sostenibilitat, amb inversions com la caldera de biomassa; o l’impuls del Cavatast van ser algunes de les principals iniciatives que va destacar Rosell. També va elogiar la feina realitzada a les àrees de Cultura, Joventut o Igualtat i la voluntat de que Can Guineu sigui de titularitat municipal.

A banda d’agrair el suport de la família i dels companys durant aquest temps, va felicitar-se per la bona entesa amb ERC. També va posar en valor la seva tasca al Parlament, des d’on va dir ha seguit treballant per aconseguir que Sant Sadurní sigui un municipi pròsper i inclusiu.

A la part final, Josep Maria Ribas, que serà alcalde en funcions fins al proper dilluns 18 de setembre, en què prendrà possessió oficial del càrrec, va subratllar de Rosell el coratge de posar-se al capdavant de l’Ajuntament en una etapa complicada, així com la dedicació i l’esforç realitzat des del Parlament, des d’on ha seguit defensant la vila i el país. També la fins ara portaveu del PDeCAT, Àngels Canals, va reafirmar la valoració positiva d’aquesta primera meitat de mandat, de la feina feta i el compromís per la governabilitat i l’estabilitat.

Crítiques de l’oposició

ple canvi mandat

Molt diferent va ser el to de l’oposició, que va mostrar-se molt crítica amb la gestió durant aquests dos anys, i va coincidir en la nul·la voluntat de diàleg exhibida per l’alcaldessa i l’equip de govern amb la resta de grups.

Carles Jiménez, portaveu del PP, va assenyalar les repetides absències de l’alcaldessa per la seva dedicació al Parlament, una situació que segons el popular ha portat l’Ajuntament a abandonar qüestions i projectes importants per la vila.

Des d’ICV, Rafa Berlanga va exposar el seu malestar per sentir-se enganyat pel govern, com a conseqüència de la manca de transparència i informació, i va apuntar alguns casos com l'externalització de la Casa dels Avis.

La CUP va iniciar el seu torn agraint a l’alcaldessa el seu compromís amb la llibertat d’expressió i el referèndum de l’1 d’octubre, alhora que va expressar-li la seva solidaritat davant les citacions que ha realitzat la Fiscalia a més de 700 alcaldes catalans. Jordi Pujol va assenyalar la manca de projecte, de planificació i de transparència com els grans mals de l’actual govern i va lamentar que hagin bloquejat el debat sobre el model de vila i els grans projectes que ha d’entomar Sant Sadurní.

Des del PSC, Susanna Mèrida va ser molt contundent assegurant que no trobaran a faltar l’alcaldessa. Va recordar que la seva formació ha intentat ser constructiva, presentant fins a 44 iniciatives per a la millora dels serveis i de problemes, però que sempre han trobat una negativa per resposta; va acusar el govern de treballar improvisadament, i sí que li va reconèixer amb certa ironia que la seva etapa ha estat molt prolífica en recepcions oficials.

El proper dilluns 18 de setembre, a les 19:30 hores, està previst que se celebri el ple de presa de possessió de Josep Maria Ribas com a nou alcalde de Sant Sadurní fins al final del mandat.


ÀUDIO

Pujar al principi de la pàgina