Sant Sadurní d'Anoia - Capital del cava

AVUI: Ennuvolat 35ºC|20ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
ADF examen coordinadors
Formació de coordinadors d'ADF en una iniciativa pionera a Catalunya
Els ADF fan una crida a la ciutadania perquè es facin voluntaris

Els ADF de la comarca del Gran Penedès -Alt, Baix Penedès i Garraf- han dut a terme durant un any una iniciativa pionera consistent en una formació per poder ser coordinadors d'ADF, que són voluntaris que alhora es poden dedicar a tasques de coordinació d'altres persones que acudeixen a una emergència. Dos ADF de Sant Sadurní van participar al curs, que va finalitzar amb un examen el passat mes de juny.

Es tracta d'una iniciativa pionera a Catalunya que s'implantarà a tot el país i que té com a punt fort el fet que és el cos de Bombers de la Generalitat qui l'ha impartit, fet que els permet donar a conèixer la seva experiència i formes de treballar sobre el terreny a les persones amb qui hauran de compartir tasques en cas d'incendi forestal.

Es van dur a terme 6 sessions formatives i pràctiques, com la ponència d'un dels millors especialistes del cos de Bombers per explicar com evoluciona un foc i quines mesures s'han de prendre sobre el terreny o un taller de crema de rostolls.

El coordinador d'ADF sadurninenc Xavi Xorto va fer  una especial crida a la ciutadania perquè es facin voluntaris de l'ADF, que fan falta més que mai en aquesta època amb elevat risc d'incendi. A Sant Sadurní els ADF disposen de 2 camions i 2 vehicles i són una vintena de voluntaris.

Les persones interessades poden esciure un correu electrònic a federacio@adfpg.org

Podeu recuperar l'entrevista que Ràdio Sant Sadurní va fer a Xavi Xorto el passat mes de juny, quan començava la temporada de prevenció d'incendis

Foto: Examen que els bombers van fer als coordinadors d'ADF el mes de juny a l'Escola Vedruna de Sant Sadurní, que va cedir les instal·lacions.

PUBLICAT EL 03.08.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic