Sant Sadurní d'Anoia - Capital del cava

AVUI: Molt ennuvolat 27ºC|16ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Barris 2016 rengle
#sonBarris, del 15 al 22 de juny
Divendres 16 de juny, tradicional rengle dels confits

Del 15 al 22 de juny #sonBarris a Sant Sadurní d'Anoia. Un any més el poble s'endinsarà en vuit dies de festa continuada, amb les tradicionals tronades, rengles, castells de focs, xocolatades, sardanes i un munt d’activitats per a tota la família.

Els Barris s'aniran donant el relleu festiu: Ajuntament, Sant Antoni, Montserrat, Església, Diputació, Cavallers i Raval; el tret de sortida el marcarà la tronada del dijous 15 de juny, amb la qual s'inicia el Barri Ajuntament, que un any més viurà el tradicional Rengle dels Confits el divendres a partir de les 17h. 

Podeu consultar aquí la PROGRAMACIÓ BARRIS 2017i el Programa de mà

Tradició i festa

L'origen de la Festa dels Barris té, com a moltes altres manifestacions festives tradicionals, un accentuat passat religiós i gira a l'entorn de la festivitat de Corpus. És difícil precisar des de quan se celebren, però se sap del cert que la seva recuperació va ser a finals del segle XIX i que des d'aleshores ja no s'han deixat de celebrar, exceptuant el període de la Guerra Civil.

La festa conserva la tradició dels set barris: comença un dijous, amb la festa del primer barri, i acaba una setmana més tard, amb el rengle de l'últim. I tot i que es manté la tradició dels rengles, on les dones porten amb mantellina i els homes  bastó i clavell a la solapa, les administradores porten la coca i la Banda dels Barris els acompanya al so d'El ball de la mantellina' i “Sota la doble àliga”, amb els anys han anat perdent protagonisme les enramades, les completes i els concursos de barri per deixar pas a actes més lúdics i festius, com les tronades i castells de focs, la xocolatada i activitats per a la canalla i les festes de la nit.

PUBLICAT EL 14.06.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic