Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat20ºC-6ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 28.11.2016
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Inauguració oficial de la caldera de biomassa
Es va fer jornada de portes obertes per conèixer el funcionament d'aquesta xarxa sostenible
Inauguració caldera biomassa

Aquest diumenge es va celebrar una jornada de portes obertes i la inauguració oficial de la caldera de biomassa, instal·lació que des de fa uns mesos dóna servei a la zona esportiva, l'IEP Jacint Verdaguer i l'escola bressol Fil.loxereta.

L'acte va comptar amb la presència del diputat delegat d'Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent; l'alcaldessa de Canyelles i presidenta de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Rosa Huguet, a més de representants de municipis veïns, a més de l'alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell; el regidor de Medi Ambient, Toni Sisternas; Josep Maria Ribas, primer tinent d'alcalde, acompanyats per diversos regidors de govern i veïns.

Rosell va subratllar l'aposta de l'Ajuntament de Sant Sadurní per l'ús d'energies renovables i per la sostenibilitat. Toni Sisternas va posar èmfasi en que es tracta d'un projecte a llarg termini que permetrà millores en l'eficiència i els consums d'energia. per la seva banda, el diputat Valentí Junyent també va posar en valor la col·laboració entre administracions i la suma d'esforços, que fan possible tirar endavant aquest tipus de projectes.

Tècnics municipals, acompanyats per representants de Veòlia, l'empresa instal·ladora de la caldera, van oferir una visita guiada per mostrar el funcionament d'aquesta xarxa que abasteix d'aigua calenta als equipaments municipals amb una caldera que es nodreix d'estella i poda de vinya.

Tècnics de medi Ambient van assistir el passat 30 de novembre a una jornada organitzada dins el Congreso Nacional de Medio Ambiente, convidats per parlar de l'experiència de la caldera. La jornada s'organitzava des del projecte Mayors in Action de capacitació als ens locals i prootors del Pacte dels Alcaldes, en què es parlava de les accions de lluita i de mitigació contra el canvi climàtic.
A la segona part es va parlar del projecte Ciclomics (Life), del qual la Diputació de Barelona n'és coordinador, en què es va tractar el cas del Montseny com a reserva de la biosfera i de l'Alt Penedès com una de les altres zones incloses al programa.
Pujar al principi de la pàgina