Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Molt ennuvolat amb tormenta i pluja escasa26ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 09.08.2016
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
El cicle Biblioteques amb DO enguany amb Caves Maria Rigol i Ordi
Durant el mes d'octubre la Biblioteca de Sant Sadurní maridarà cava i literatura per quart any consecutiu
Biblios amb DO banner

Aquest és el quart any que la Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní pren part al Biblioteques amb DO, un cicle d’activitats dedicades a maridar el món del vi i del cava amb la literatura. Durant tot el mes d’octubre la biblioteca organitzarà tastos, exposicions, presentacions, hores del conte, concerts, tallers i tertúlies al voltant d’un cava, en aquesta ocasió les caves Maria Rigol i Ordi amb el seu cava Reserva.

Maria Rigol Ordi és una cava nascuda el 1987, quan van reprendre la tradició familiar iniciada el 1897. Elaboren productes amb la voluntat de  preservar l'herència familiar i d'elaborar un producte de qualitat apostant per les varietats tradicionals penedesenques i les llargues criances.

49 biblioteques públiques dels territoris de les 11 DO vinícoles de Catalunya acostaran, en aquesta quarta edició, la cultura del vi amb la literatura, la música, la poesia, els contes, la gastronomia i les diverses manifestacions i llenguatges culturals a través d’una àmplia proposta de serveis d’informació i d’activitats per a tots els públics: aparadors culturals, conferències, passejades entre vinyes i lectures, exposicions, clubs de lectura, vermuts literaris, concursos, lectures dramatitzades, hores del conte, etc. Un programa variat i de qualitat en què, de gener a desembre, cada mes està dedicat a una regió vitivinícola a través de les biblioteques del seu territori. Algunes biblioteques complementen la programació d’activitats amb la producció d'una edició limitada d’ampolles de vi, com a símbol identificatiu del projecte. En la primera edició l'any 2013 hi van participar 25 biblioteques.

Biblioteques amb DO és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i és possible gràcies a la implicació d’agents diversos com l'INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi); el VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya; caves, cellers, restaurants, agricultors, enòlegs i agents de turisme entre d'altres.

Pujar al principi de la pàgina