Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa20ºC-7ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 03.08.2016
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Consells i normes de seguretat per Fires i Festes 2016
ACTES DE FOC.  NORMES DE SEGURETAT

Seguiu les recomanacions dels organitzadors i dels serveis de seguretat ciutadana, a fi que la vostra participació a l'acte esdevingui una autèntica festa.

– Per als participants, és imprescindible portar roba de cotó amb mànigues i pantalons llargs, coll tancat, mocador al coll, barret o gorra, calçat adient i ben lligat al peu.
– Es pot participar als actes de foc ballant, però sense agafar-se, o estirar, a les persones que porten foc.
– En cap cas s'ha de llançar aigua als participants, atès que la pólvora és imprevisible.
– Tot el públic participant és responsable, en primer i únic terme, dels acci-dents que pugui patir.
– S'ha d'evitar que els nens i les nenes se situïn a l'abast del foc. És recomanable no portar canalla sobre les espatlles ni assistir als actes de foc amb cotxet.
– Recomanem a tots els comerços i veïns situats en el tram dels diferents recorreguts de foc que tapin els vidres dels aparadors i de les cases amb cartrons, per evitar possibles trencadisses i cremades. Plegueu els tendals, no deixeu roba estesa o banderes que puguin encendre's, tanqueu les portes i finestres i abaixeu les persianes. Està totalment prohibit estacionar els vehicles per on passen aquestes cercaviles; ja està degudament senyalitzat i cal respectar-ho.
– L'organització aconsella no participar en els actes de foc a les persones que no puguin complir aquestes normes de seguretat, i no es farà responsable de les conseqüències que de l'incompliment d'aquestes normes es derivin.

ORGANITZACIÓ

– Les Fires i Festes se celebren del 6 al 9 de setembre.
– Es tancarà el trànsit i es prohibirà l'estacionament en aquells carrers on es desenvolupi algun acte o activitat de les Fires i Festes. Respecteu en tot moment les indicacions de la Policia Local.
– S'instal·laran cabines sanitàries a la zona de la Fira de Menjars del Món i a les zones de festes i concerts.
– Als diferents espais on es celebrin les festes i els concerts hi haurà servei de bar a càrrec de les entitats i associacions de la vila. Queda totalment prohibida la venda de begudes alcohòliques als menors de 18 anys d'acord amb la normativa vigent de la Generalitat de Catalunya.

Que no ens amarguin la Festa!!!  

Per Fires i Festes la disbauxa i l'alegria s'apoderen de nosaltres, però no per això hem d'oblidar que:
– Fins baix!: L'única persona que pot decidir què fer amb la nostra salut som nosaltres mateixos. Però no podem aguantar-ho tot, i cada persona té una resistència diferent en el consum d'alcohol. Podem sortir de festa sense anar sempre a tope, les fires són moooooooooolt llargues.
– Bon rotllo. La festa és un espai per gaudir. Ens ho podem passar bé i, alhora, col·laborar a fer una festa més agradable a les altres persones. Tinguem la festa en pau.
– Enrotllar-se. Buscar rotllo està bé sempre que tothom vagi del mateix pal. Si ens deixen clar que no som benvinguts o benvingudes, acceptem-ho.
– El carrer és meu! Sí, el carrer és teu i de tots plegats, i els seus elements no pertanyen ni a l'Ajuntament, ni als cotxes que l'envaeixen, és dels infants, dels joves i de la gent gran. Tinguem cura d'allò que és públic perquè és de tothom. No deixem ampolles ni la resta dels envasos que hem usat enmig del carrer.
– Solidaritat. En el moment de tancar barres, la gent que hi participa desinteressadament té ganes de plegar i anar a dormir. Facilitem la seva feina i marxem a un nou espai que encara estigui obert.
– Reutilitzem. El plàstic ve del petroli, recurs no renovable i molt contaminant. Utilitzem el mateix got per a les diferents consumicions.

Bones Fires i Festes!!
Regidoria de Cultura i Comissió de Fires i Festes Populars

Pujar al principi de la pàgina