Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Cobert amb pluja21ºC-11ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 29.06.2016
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Més de 230.000 euros del romanent de tresoreria es destinaran a inversions
El ple de juny aprova també els preus de la propera edició del Cavatast
Ple Juny 2016

Aquest dimarts 28 de juny es va celebrar el ple corporatiu de l’Ajuntament, que va iniciar-se amb una declaració de l’alcaldessa de suport del govern als representants polítics de la Generalitat de Catalunya pel 9-N, un gest que diversos grups de l’oposició li van reclamar que hagués consensuat abans de començar l’acte. La sessió va tenir l’absència del portaveu d’ICV, Rafa Berlanga.

A la primera part del ple es va donar llum verda a diverses modificacions de crèdit, d’una banda per a la rehabilitació d’equipaments municipals, per valor de 5.920 euros, o una altra més important, de 25.150 euros, que ha de servir per realitzar diverses millores a la piscina municipal, així com diverses reparacions a les pistes de tennis municipals. Com va avançar el regidor d’Hisenda, Josep Maria Ribas, aquestes intervencions es cobriran amb uns plans d’ocupació, finançats amb una subvenció de la Diputació de Barcelona per valor de 102.000 euros, que permetran en els propers mesos reforçar l’equip de la brigada municipal amb personal qualificat. També es va aprovar l’aportació de la quantitat de 5.000 euros mitjançant un conveni amb la Confraria del Cava.

233.700 € a inversió

Un dels punts destacats que es van aprovar van ser les inversions que el govern impulsarà en els propers mesos, amb un muntant global de 233.700 euros, procedents del romanent de tresoreria. Algunes de les partides més destacades seran 40.000 euros per a l’adquisició de dos nous vehicles per a la brigada municipal, 35.000 per a material de via pública, 27.900 € que es destinaran a mobiliari dels edificis municipals o 25.000 € per a renovar jocs i mobiliari urbà.

Des de l’oposició es va coincidir en general a valorar positivament la necessitat d’aquestes inversions però es va demanar al govern major previsió i consensuar el destí dels diners amb la resta de formacions.

Cavatast 2016

El plenari va servir també per acordar la modificació de l’ordenança que regula el preu dels serveis de turisme i de la fira del Cavatast.

El regidor de Turisme i Comerç, Josep Subirana, va avançar que la propera edició del Cavatast vol donar un pas endavant per reforçar la qualitat, millorant l’experiència del tast de caves amb una copa de gamma alta. Subirana va admetre que el cost de la degustació i d’adquirir la copa augmenta per al visitant, però que s’intenta situar la mostra en la mitjana de preus i condicions d’altres fires.

Així, el tiquet de cava, amb quatre subtiquets, tindrà un preu de cinc euros i de sis euros el gastronòmic, i hi haurà un tiquet exclusiu per la copa, de cinc euros, amb una devolució de dos euros si es retorna. També el regidor va exposar l’esforç per millorar l’oferta d’activitats, que enguany se centraran al Celler de la Fassina. La modificació va comptar amb el suport de tots els grups, a excepció d’Iniciativa per Catalunya, que va acusar la proposta d’improvisada. Amb tot, des dels grups de l’oposició es va exigir un debat més profund per definir l’evolució i el model de futur del Cavatast.

El regidor de Mobilitat, Toni Sisternas, va presentar la revisió de preus del servei de bus urbà, que tindrà un cost de 158.640 euros més IVA, una variació que va adduir a la baixada del cost del carburant, a més de la revisió de l’IPC, entre d’altres, i que va ser aprovada per unanimitat de tots els grups municipals.

Mocions

El ple ordinari de juny va presentar una llarga bateria de mocions. La primera proposta, secundada per tots els regidors del plenari, va reclamar el dret d’acollida de les persones refugiades i que prèviament s’havia consensuat al Consell municipal de Cooperació.

Només amb el vot en contra del PP va prosperar una moció d’ERC en què es reclamava la dimissió del Ministre de l’Interior en funcions i del director de l’Oficina Antifrau, després que es donessin a conèixer el contingut de les converses enregistrades entre ambdós, i que segons el text es un clar exemple de corrupció d’estat. Des de la formació popular es va assenyalar l’oportunisme d’alguns sectors per publicar aquest cas dies abans de les eleccions.

La resta de formacions van qualificar d’indigne l’actuació que es fa des dels òrgans de l’Estat i fins i tot des del grup de la CUP es va demanar que la moció sol·licités la dimissió del president del govern en funcions. Per la seva banda, el PSC va defensar la posició del seu grup i del PSOE per perseguir aquest tipus de casos i que no es manipulés amb la decisió de la Comissió Permanent del Congrés de no fer comparèixer al ministre.

La proposta de donar suport a la marxa SOM, que visitarà Sant Sadurní el proper 26 de juliol, va trobar el vot contrari del PP i l’abstenció del PSC, qui va valorar positivament la iniciativa però sí va mostrar el seu desacord per l’esperit i principis ideològics dels organitzadors.

Per la seva banda, el PP només va trobar el recolzament del PSC en la moció en què reclamava el compliment de la sentència del jutjat en relació a la col·locació de les banderes a la façana de l’Ajuntament. Aquest assumpte va encendre un intens intercanvi de retrets, especialment entre Esquerra Republicana i el PSC.

Des de la formació socialista, Susanna Mèrida va lamentar l’ús partidista i demagògic d’aquesta qüestió i va defensar que el seu grup, quan va ostentar el govern en l’anterior mandat, mai va tenir cap interès en aquesta qüestió fins que el requeriment judicial va forçar a prendre la determinació de complir la llei. Per part d’Esquerra Republicana, Josep Maria Ribas va recordar que els dos grups no van consensuar una sortida per explicar a la ciutadania la decisió de recuperar la bandera espanyola a la façana i que per aquesta raó es va presentar una moció al ple per tal d’instal·lar una placa en què es precisés que s’hissava la bandera per imperatiu legal.

Des del govern es va acusar al PP de portar aquests assumptes a un terreny complicat i que reclamés responsabilitats personals en aquest cas, però que en canvi no ho faci en d’altres.

Tampoc va prosperar la petició del PP d’agilitzar una solució per regular la instal·lació de terrasses per part dels establiments de restauració a l’espai públic. Des del govern es va argumentar que s’estava avançant en aquesta qüestió i que en el tercer trimestre de l’any es podria ja concretar una ordenança que ho reguli, tenint en compte criteris estètics i tècnics.

A petició de la Plataforma d’Afectats de l’ICAM (Institut Català d’Avaluacions Mèdiques), es va aprovar una moció per part de tots els grups per reclamar que, entre d’altres, es preservin els criteris mèdics per davant dels econòmics en relació a la salut dels ciutadans.

Per altra banda, els dos grups del govern van desestimar la moció de la CUP en què demanava un seguiment i control del compliment de les mocions aprovades pel ple i que l’Ajuntament faci un major exercici de transparència i participació. Des d’ERC i Convergència es va emplaçar a abordar la qüestió en el procés de revisió del Reglament Orgànic Municipal, que s’iniciarà en breu, i també es va posar en valor el treball que s’està realitzant des del web municipal per la transparència. Des de l’oposició es va acusar de desinterès i de no ser una prioritat per l’equip de govern.

Precs i preguntes

A l’apartat de precs i preguntes, el PP va advertir sobre la presència de paneroles – escarbats de cuina – a diverses zones de la vila, com els carrers Pi i Maragall, Lleida o el barri Vilarnau.

Per la seva banda, Mati Hernando, d’ICV, va consultar en relació al termini de les actuacions a la via pública per part el personal contractat en els plans d’ocupació. Des del govern es va apuntar que la intenció és que les obres, com les previstes al carrer Sant Pere i al cementiri, finalitzin aquest mateix any.

La CUP va traslladar una queixa dels veïns dels carrers Doctor Deó i Oliva en relació a la senyalització de prohibició de l’aparcament, una decisió que el regidor de Governació va justificar per la situació d’aquells carrers i després de la respectiva valoració tècnica.

Per la seva banda, el PSC va exposar el cas d’un veí que havia fet el trasllat d’una queixa en relació al servei d’Acció Social a tots els regidors del plenari i va tornar a insistir a sol·licitar els resultats de la darrera representació de Teatro de los Sentidos, que es va dur a terme a finals de l’any passat al CIC Fassina.

El ple va concloure amb la celebració d’un minut de silenci en record a les víctimes de l’atemptat terrorista que s’havia produït aquell mateix vespre a Istanbul. La sessió va finalitzar poc després d’1/4 de 12 de la nit.

ÀUDIO

Pujar al principi de la pàgina