Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat20ºC-6ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 13.06.2016
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Balanç positiu del primer any de govern
Rosell i Ribas expliquen que ja s'han dut a terme el 50% dels projectes inclosos en l'acord
rdp balanç govern web

L'alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell, acompanyada pel primer tinent d'alcalde, Josep Maria Ribas, ha fet aquest dilluns al matí una roda de premsa de valoració del seu primer any de govern des de les darreres eleccions municipals. Segons Rosell: “Estem molt satisfets perquè ja hem dut a terme prop del 50% dels projectes que vam acordar amb el pacte de govern. La valoració que fem d'aquest i dels dos anys que portem governant és molt satisfactori, ja que treballem a la una i amb projectes sòlids”.

Ribas, que també ha fet un balanç positiu d'aquest temps de mandat, ha destacat el fet que totes les regidories treballin de forma transversal en els projectes proposats, alguns dels quals ja vénen del mandat anterior, i amb l'objectiu de servei públic; com a regidor d'Hisenda ha destacat que “un cop acomplert el Pla Financer, l'Ajuntament es troba en un 31% de ratio d'endeutament -una xifra molt positiva si es compara amb d’altres Ajuntaments- i un romanent positiu de 2.800.000 euros, dels quals un milió i mig es poden invertir al projecte del Centre Cultural de la plaça Nova per no perdre la subvenció; la resta es podran invertir en altres projectes per la vila”.

La promoció econòmica de Sant Sadurní i el servei a les persones com a prioritat; la valoració dels llocs de treball al consistori com a eina necessària per definir quin Ajuntament es vol a mig i llarg termini i la transparència són alguns dels eixos en què treballa l'equip de govern: “En aquest període hi ha hagut moments tensos, també amb l'oposició, potser en algun cas no ens hem sabut explicar prou bé. Però el que és clar és que si l'Ajuntament funciona, Sant Sadurní també  funcionarà” ha dit Rosell.

Ribas i Rosell també han qualificat de “projecte estrella” el Centre Cultural de la plaça Nova. La segona fase de les obres ha d'estar enllestida a finals d'any i, segons ha dit Ribas, “la nova biblioteca hauria d’estar en ple funcionament per l’inici del curs escolar 2017/18´”. Aquest projecte, ha explicat el primer tinent d'alcalde, suposarà diversos canvis en positiu pel municipi: una remodelació del nucli antic, a l'entorn del centre cultural, que suposarà un impuls a la dinamització i promoció econòmica del municipi -de moment ja s'està treballant en la remodelació del carrer Sant Pere, a la zona del davant de l'actual biblioteca i de l'escola Sant Josep, per fer-lo més segur per als vianants-; i una redefinició d'usos de l'edifici de la biblioteca actual, que podrà acollir seveis municipals que ara estan en d’altres espais municipals o de lloguer.

També s'ha destacat que es treballa com a projectes centrals el pavelló multiús que es construirà al costat de l'escola Jacint Verdaguer i que servirà tant per dur-hi a terme activitats esportives com lúdiques i culturals; el treball conjunt per elaborar  convenis d'usos i cessió amb l'Ateneu i El Centre per tal d'arranjar i poder aprofitar aquests equipaments per dur a terme activitats diverses. També la creació del Passeig del Cava, batejat inicialment com de la Salut, un projecte pensat perquè les persones de Sant Sadurní puguin gaudir d'un entorn saludable, un espai verd que tindria l'inici a Can Mas de la Riera i que enllaçaria amb les rutes saludables i el Camí del Riu que ja disposa Sant Sadurní.

En el pla urbanístic s'ha destacat com a obres prioritàries i llargament reivindicades la construcció de la rotonda al cinturó de ronda davant del Cementiri municipal, que depèn de la Generalitat i que ja està en fase de resolució; i la construcció d'una rotonda en el tram molt perillós a la sortida del cinturó en direcció Gelida, un projecte que finança íntegrament Diputació de Barcelona, per import d’uns 700.000 euros, i que podrien ser una realiitat l’any vinent..

També s'ha apuntat que s'està estudiant la construcció d'una nova depuradora a Can Catassús o la possibilitat de l'aprofitament de l'actual per mitjà de canalització de les aigües, així com la importància que des de l'Ajuntament es dóna al Medi Ambient, potenciant projectes com el Camí del Riu i l'ús de les energies sostenibles, amb projectes com la construcció de la nova caldera de biomassa.

Projectes per regidories

L'Alcaldessa ha fet un repàs dels diversos projectes que han dut a terme durant aquest any de mandat les diverses regidories de l'Ajuntament o en els quals estan treballant com a línies prioritàries i ha destacat l'esforç que s'ha dedicat en la creació de les regidories d'Habitatge -que treballa en conveni amb el Consell Comarcal per evitar els desplaçaments de la ciutadania a Vilfranca, en la intermediació hipotecària, pisos de protecció oficial, creació d'un cens d'habitatges buits- i de transparència, a més de la renovació del nou web municipal.

Rosell ha destacat també la modificació de l'estructura de la Policia Local per reforçar el treball en equip; la senyalització i indicadors turístics per a vianants, inclosa al pla de màrqueting i Turisme -la propera a treballar serà la senyalització per al trànsit rodat-; el treball conjunt amb Som Sant Sadurní i la Confraria del Cava per continuar apostant per la promoció econòmica i turística del municipi -il·luminació, convenis per recuperar aparadors buits-; la creació del Consell Assessor de turisme; l'impuls d'un projecte per a l’actualització de la part museística de La Fassina; o el projecte del viver de cellers a Espiells, pendent d'una subvenció. I en l’àmbit de la promoció econòmica s'ha destacat el treball conjunt amb entitats com l'ADEG i la Mancomunitat Penedès Garraf, l'ampliació del projecte de Nexes i el Pla Estratègic Penedès Nord, així com l'ocupació del Centre de Serveis a les empreses al 100%.

Des del govern també s'ha posat l'èmfasi en el treball per incrementar plans d'ocupació destinats a persones amb dificultat, per ampliar les places públiques del Centre de Dia de la Casa els Avis, en plans de millora de salut i d'igualtat; així com per continuar col·laborant amb la normalització lingüística o en Cooperació per mitjà d'iniciatives com la Quinzena Solidària o l'aportació de l'1% del pressupost per als països en vies de desenvolupament. També mantenir la qualitat del servei de l'Escola de Música, que actualment acull 280 alumnes i que de moment no es pot ampliar de capacitat per qüestions pressupostàries, però que s'espera poder ampliar a llarg termini. I la intenció de reforçar el servei d'esports, amb actuacions com la millora dels camins, millorant els vestidors del camp de futbol -que s'espera poder construir de nou en un proper mandat- o consolidant la Festa de l'Esport. Pel que fa a via pública s'ha continuat treballant en la millora de places i carrers, en millorar la mobilitat a la zona de l'Eixample, reasfaltant i fent els carrers més segurs i sense barreres arquitectòniques; i perseguint l’incivisme amb sancions i més control en  la recollida porta a porta i les deposicions dels animals de companyia.

En l'àmbit cultural, a banda de la construcció del Centre de la plaça Nova, s'ha destacat la tramitació per tal que la Festa de la Fil·loxera i de Barris siguin declarades festes d'interès nacional -amb el compromís del conseller Santi Vila de visitar enguany la Festa de la Fil·loxera-, així com la participació del municipi en projectes com el Festival En Veu Alta, per aproximar la cultura al públic més divers possible; la creació del Premi literari Celler de lletres; o el Pla de Joventut per millorar l'oferta que s'ofereix als joves, a banda de potenciar el Casal d'estiu, la Fórmula jove i activitats que ja es duen a terme.

Pujar al principi de la pàgina