Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert22ºC-5ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 30.03.2016
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Concurs Idees innovadores. Canvi climàtic i viticultura al Penedès
Apropar els estudiants als reptes ambientals del canvi climàtic
vinya i ovelles

L’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, han convocat el concurs “Idees innovadores. Canvi climàtic i viticultura al Penedès”, amb l'objectiu de promoure la cultura de la sostenibilitat, la innovació i la participació entre els estudiants d’Educació Secundària, Cicles Formatius i Batxillerat, alhora que aproximar els joves al repte ambiental del canvi climàtic i la seva vinculació amb l’activitat vitivinícola, tan rellevant a la nostra comarca.

La data límit per rebre les propostes dels alumnes és el dia 9 de maig. Els premis els lliurarà el dia 1 de juny el meteoròleg de TV3 Francesc Mauri a l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell, en una jornada on els finalistes exposaran la seva proposta a les empreses del sector vitivinícola convidades.

Sant Sadurní ja va viure el passat mes de febrer, en paral·lel a la 16a Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat,  el debat  'El Canvi Climàtic i els nostres Vins', per reflexionar sobre el canvi climàtic, com ens afecta en general i en concret al Penedès, què es va decidir a París en la cimera per fer-hi front i què es pot fer a escala local. La principal conclusió del debat va ser que l'escalfament global ja és molt present i que afectarà en gran mesura al conreu del raïm i, per tant, a la producció del cava, fet pel qual la comarca de l'Alt Penedès ja ha posat en marxa actuacions per adaptar-se a aquestes noves condicions.

Pujar al principi de la pàgina