índexjove - Servei de joventut Índex de Sant Sadurní d'Anoia

Mostrar/ocultar menú
Pàgines
Skate



PISTA D’SKATE 

TEMÀTICA/CONTINGUTS: Espai d´ús lliure.

PÚBLIC-USUARIS: Públic en general.

COMENTARIS/ALTRES OBSERVACIONS: Instal·lació oberta al públic.

UBICACIÓ: Parc Lluís Companys

DISSENY DE LA PISTA:

S’ha optat per una pista de formigó per les avantatges de durabilitat, reducció de soroll i per que és el material preferit per a jocs rodats. En relació al recorregut i elements incorporats, en primer lloc s’ha buscat la integració topogràfica, produint una plataforma més baixa per crear una àmplia zona de trucs i una zona superior amb pendent i peraltes aprofitant els talussos que apareixeran per integrar la pista. S’ha optat per una sèrie d’elements continus que inclouen els típics elements d’aquest tipus de pista com son els “Half pipe” o –mig tub- que s’utilitzen en vertical ) baixant o pujant-los però amb la característica de que al ser continus també serveixen per utilitzar-los longitudinalment (com si fossin peraltes). Així la disposició estudiada crea una variable de possibles recorreguts que aporta emoció a les diferents edats i possibilita el seu ús per un amplia variat de usuaris (font: projecte bàsic i executiu)

Nova pista Skate

NORMES I RECOMANACIONS SKATEPARK
Normes i recomanacions pista skate
PISTA D’SKATE (ANTECEDENTS)

La necessitat d'una nova pista d'skate és una demanda del col·lectiu jove que es remunta a l'any 2008.  
Des de llavors i fins l'actualitat, el Servei de Joventut ha estat sempre en contacte amb els diferents grups de joves implicats en aquesta pràctica esportiva. L'equip de professionals del servei de joventut ja va presentar l'any 2009 una proposta per millorar l'espai existent o fins i tot crear-ne un de nou. Per altra banda, l'any 2017 es va elaborar el Pla Local de joventut 2017-2020 on queda recollida la demanda dels joves en relació a aquest tema.

Aquest passat mes de juliol de 2018 es va realitzar un procés participatiu per recollir propostes, opinions i suggeriments,  al mateix emplaçament, on molts joves i ciutadans/es en general, van poder veure l'avantprojecte del nou espai d'skate.
Les propostes recollides es van fer arribar a Serveis Tècnics, a l'estudi d'arquitectura que ha dissenyat la nova pista i a diferents regidors/es de l'equip de govern.

Resum cronològic de tots aquests anys i en relació a aquest assumpte:

RESUM

Any 2008
Queixa de joves i reunió a la mateixa pista.
Proposta per inversions de 2009

Any 2009
Procés Participatiu a l'Índex per decidir la proposta definitiva. Assisteixen14 participants de 11 a 16 anys.
Compra de nou material.

Any 2009
Proposta de la Regidoria de Joventut. Fer una llosa nova en un nou espai i la nostra proposta és al Parc Lluís Companys (a la zona on hi ha una pista de bàsquet i unes petites grades). Crear una nova llosa de 400 m2, que permeti posar els elements actuals i d’altres que se’n puguin adquirir.

Any 2011
Organització d'un taller d'skate i organització d'una jornada d'Skate Park

Any 2013
Queixa de joves i reunió amb la regidora.

Any 2017
Queixa de joves. Participació en l'elaboració del Pla Local de Joventut 2017-2020

Any 2017
Proposta de la Regidoria de Joventut. Fer una llosa nova en un nou espai i la nostra proposta és al Parc Lluís Companys (a la zona on hi ha una pista de bàsquet i unes petites grades). Crear una nova llosa de 400 m2, que permeti posar els elements actuals i d’altres que se’n puguin adquirir.

Any 2018
Activitat d'skateparc dins la proposta del Fesestiu 18 amb la participació de 40 joves (6 de juliol). S'explica als joves que participen de l'activitat l'avantprojecte de nova pista d'skate i es recullen les seves valoracions i comentaris. 19 enquestes recollides

Any 2019
Gener. Inici de les obres

Pista Skate 11 febrer

Març. Finalització de les obres

Nou Skate


Anteriors SegüentsAssAcademicaTreballatecaGarantiaJuvenilAssMobilitatOficinaJove
Anteriors SegüentsServeiComarcalJoventutDGJDiba
Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia Servei de Joventut Índex
© Índex - Servei de Joventut -Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
C/ Pompeu Fabra, 34 - 08770 Sant Sadurní d'Anoia
Tel. 93 891 33 20 - 607 368 193 (Whatsapp)
index@santsadurni.cat