Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert22ºC-4ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Colònies de gats
Què és un gat urbà?

Un gat urbà feral o lliure és un gat no socialitzat, nascut lliure, un gat extraviat o fugit d’una llar que amb el temps s’ha tornat silvestre, o les cries dels gats domèstics nascudes fora de la llar que no han estat domesticades.

Els gats formen part de la fauna urbana de les poblacions, essent molts els indrets on es troben en colònies estables i consolidades.Montseny

A les àrees on hi ha persones que els alimenten, els gats tendeixen a formar colònies nombroses a causa de la gran capacitat de reproduir-se que tenen aquests felins.

Els gats viuen feliços en recintes poc transitats, amb espai per córrer i amagar-se, entre plantes , arbustos i arbres, així que, el que anomenem comunament “gats abandonats” són pròpiament gats lliures, errants, urbans o simplement, gats de carrer.

Les colònies de gats no controlades poden generar queixes continues, especialment si colonitzen patis interiors i jardins en zones urbanes. També tendeixen a perpetuar-se a causa de la capacitat reproductora del gat i de la disponibilitat de menjar que proporciona el medi urbà.

Què és una colònia controlada de gats urbans?

Una colònia controlada de gats està formada per gats urbans que han sigut esterilitzats, que reben una atenció i vigilància sanitària i són alimentats periòdicament amb pinso per part de les persones que s’ encarreguen del seu manteniment.

El control consisteix en la captura, esterilització i devolució dels felins a la colònia en la qual s’ han establert.Pàrquing

Quan un gat és capturat se li realitza:

  • Proves serològiques per a la detecció de la leucèmia i immunodeficiència felines

  • Esterilització

  • Marcatge auricular per identificar els animals operats

  • Desparasitació externa i interna

Les colònies de gats urbans no reproductives són la millor opció per aconseguir una situació d’equilibri i convivència entre els gats i les persones, amb l’esterilització s’aconsegueix mantenir una estabilitat demogràfica i el control de l’estat de salut dels gats.

L'associació Gatsà s'encarrega de la gestió i alimentació de les colònies.

Pujar al principi de la pàgina