Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Poc ennuvolat 24ºC|10ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Freixenet presenta un ERTO que afecta a 615 treballadors

El Grup ha demanat aquest mecanisme per força major a causa de la situació d'extrema sequera que afecta intensament la zona del Penedès

Aquesta mesura es portaria a terme amb l'objectiu d'assegurar la flexibilitat i preservar els llocs de feina

Grup Freixenet ha pres la decisió de sol·licitar un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per força major que afectaria fins a 615 persones de Freixenet S.A. i de Segura Viudas S.A.U i s'activaria a partir de maig. La intensitat variarà en funció del període de l' any i de l'evolució de les causes que el motiven.

La mesura, implementada com un exercici de responsabilitat, té com a objecte garantir l'operativitat del negoci i preservar els llocs de feina per a poder fer front a causes externes i de força major provocades per la greu sequera.

L'ERTO per força major és una mesura excepcional que s'emmarca en l'actual context de crisi provocada per la falta de raïm derivada de la forta sequera que ve afectant el sector des del 2021, amb especial afectació el 2023 a la zona del Penedès.

La companyia ha iniciat el procés davant el Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, i l'ha traslladat a la representació social dels treballadors.

Nota de premsa Grupo Freixenet

 CCOO demana que s'iniciïn negociacions

En un comunicat CCOO d’Indústria exigeix a la direcció de la companyia la retirada de l’expedient i que s’assegui de manera immediata a negociar amb la representació dels treballadors i treballadores les mesures oportunes per afrontar la situació actual del sector, salvaguardant l’ocupació.

Fa mesos que CCOO està denunciant la situació que pateix el sector del cava a causa de la situació de sequera, que està afectant greument els cultius de vinya. Ja fa uns quants anys que les veremes estant patint la manca de pluges i el canvi climàtic. Aquestes dificultats es podrien mantenir, ser més intenses, en el futur.

Per això, CCOO d’Indústria demana al Consell Regulador del Cava que treballi conjuntament amb tots el agents que componen el sector per buscar les solucions necessàries i flexibilitzar el marc normatiu per a l’elaboració del cava, davant la situació de preemergència per sequera en què es troba el país.

Davant d’aquest escenari, és crucial ajustar el reglament d’elaboració del cava i dotar-lo de la flexibilitat que tenen altres denominacions d’origen del país i d’àmbit internacional per pal·liar aquesta greu situació. Això és fonamental per preservar el futur del sector i l’ocupació de les persones que hi treballen. Es tracta d’un canvi que hauria d’aplicar-se en situacions excepcionals com l’actual per tal que cap dels actors involucrats en el procés productiu del cava es vegi perjudicat i es mantingui, alhora, la qualitat del producte. CCOO fa una crida urgent al Consell Regulador del Cava i al Ministeri d’Agricultura, i reclama que la representació social de les persones treballadores tingui presència al consell i en qualsevol mesa sectorial que es constitueixi en la qual es parli del present i el futur del sector del cava.

Nota de premsa CCOO

Grup Freixenet

PUBLICAT EL 23.04.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic