Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Cobert amb tormenta16ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 01.03.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Distribució gratuïta de productes menstruals
producte menstrual
A partir d'aquest dilluns les farmàcies facilitaran productes reutilitzables i assessorament personalitzat. Només cal presentar el codi QR que es troba a l'app La Meva Salut

Aquest dilluns s'inicia la campanya Amb la meva regla, les meves regles, impulsada per la Generalitat de Catalunya per a la distribució universal de productes menstruals reutilitzables a tot el país. Totes les dones de Catalunya podran escollir entre una copa, unes calces menstruals o un parell de compreses reutilitzables i recollir-ho gratuïtament a la farmàcia.

Totes les farmàcies de Catalunya distribuir

an els productes i oferiran assessorament personalitzat. Per a la recollida només caldrà presentar el codi QR personal que es troba dins l’aplicació La Meva Salut.

És important tenir en compte que en el cas d’utilitzar l’aplicació per a telèfon mòbil cal que aquesta estigui actualitzada. En el cas que tot i així, no aparegui el codi QR, s’ha habilitat un formulari en la mateixa aplicació per sol·licitar-lo.

En el moment de l’entrega els i les professionals farmacèutiques explicaran d'una manera senzilla quins són els productes menstruals que es reparteixen i assessoraran per facilitar l’elecció del producte que més s'ajusti a les necessitats de cada persona. Tot generant un espai de confiança on poder expressar-se i compartir dubtes i inquietuds.

És per aquesta raó que es recomana anar a la farmàcia amb temps, per tal d’escollir el producte després de rebre tota la informació i l’assessorament especialitzat. La informació personalitzada i l’assessorament de les farmàcies és clau per afavorir l’ús d’aquests productes, especialment per les persones que els utilitzen per primera vegada, i per fomentar el coneixement de la població sobre el cicle menstrual per això s’han dut a terme formacions arreu de Catalunya dirigides als farmacèutics i farmacèutiques. L’entrega del producte serà immediata, sempre que la farmàcia disposi d'unitats disponibles del producte i la talla escollits. Si no és el cas, es podrà demanar, com es fa habitualment amb altres productes i medicaments, i estarà disponible en un termini màxim de 48H. Tanmateix, és important tenir en compte que si una persona ja ha fet la reserva d’un producte a la farmàcia, el seu codi QR quedarà temporalment bloquejat, fins que vagi a recollir-lo a la mateixa farmàcia on l’ha demanat.

El codi QR estarà actiu a l’espai de La Meva Salut mentre no s’hagi demanat el producte a la farmàcia i un cop lliurat el producte es desactivarà. No caduca i estarà disponible fins al 2025.

Per a més informació visita el web que trobaràs al següent enllaç

 Productes menstruals 

Pujar al principi de la pàgina