Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Ennuvolat 27ºC|9ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
josep muñoz
El sadurninenc Josep Muñoz, premi d'assaig literari d'Andorra 2023

Sol de nit és l'obra guanyadora

El prolífic i multipremiat autor de Sant Sadurní Josep Muñoz Redon guanya el premi d’assaig literari d’Andorra en la seva 45a edició. El guardó consisteix en 3000 euros i l’edició de l’obra per part de Pagès Editors de Lleida (primavera de 2024). L’obra guanyadora es titula Sol de nit i està dedicada a la figura del filòsof escocès David Hume.

El Cercle de les Arts i de les Lletres d’Andorra va lliurar el conjunt de premis convocats en un sopar que es va desenvolupar el passat 23 de novembre a l'Hotel Roc Blanc, d'Escaldes-Engordany sota la denominació de la 'Nit literària andorrana'.

L’obra guanyadora en la modalitat d’assaig literari ha estat: Sol de nit, que s’inscriu dins la sèrie de llibres que l’autor ha denominat “Metaviatges” i que de fet suposa un fals “llibre de viatges” on es barregen diferents tipus de registres: periodístic, teatral, filosòfic, literari, memorialístic, etc... “Quatre professors de filosofia jubilats, que es fan dir “La colla dels cinc”, realitzen una mena de peregrinació laica en honor d’un autor mentre s’esbatussen per trobar projeccions d’actualitat del seu pensament intentant que ens ajudi a pair el nostre present”.

Igual com els anteriors llibres publicats dintre d’aquesta mateixa sèrie: L’illa de Rousseau, Les Fronteres de Walter Benjamin o El Jardí d’Epicur (el dos darrers també premiats, respectivament, a València i Girona) la present obra es dedica a glosar la figura d’un filòsof. En el present cas, del pensador escocès Hume del qual es desenvolupen, fonamentalment, quatre temàtiques: l’experiència, el costum, la imaginació i la simpatia.

Es dona la coincidència en el temps que l’esmentat autor penedesenc, Muñoz Redon, presenta el primer d’aquests llibres esmentats: L’illa de Rousseau a la Biblioteca Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní d’Anoia aquest divendres, 24 de novembre, a les 19 hores.

PUBLICAT EL 21.11.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic