Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Descobert 26ºC|9ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
aixeta
Sant Sadurní encadena tres mesos superant el límit del consum d'aigua
A l'octubre es va registrar un consum per habitant i dia de 250 litres, un 4,1% més del límit màxim que estableix el pla d'excepcionalitat per sequera que va aprovar la Generalitat al març

Sant Sadurní acumula tres mesos consecutius i quatre en els darrers cinc superant el límit màxim de consum d'aigua per habitant i dia  - sumant-hi els usos domèstics, industrials, del municipi, entre d'altres - que estableix el pla d'excepcionalitat per sequera que va decretar la Generalitat de Catalunya a principis de març.

L'octubre es va tancar amb un consum de 250 litres per habitant i dia, un 4,1% més del sostre màxim, i també de la xifra que es va registrar l'any passat en el mateix mes quan no hi havia restriccions per sequera.

L'ACA està duent a terme advertiments als municipis que s'excedeixen en els límits de consum i, atenent a factors com l'impacte ambiental, podrà a partir d'ara fins i tot sancionar econòmicament amb multes que poden anar des dels 10.000 als 150.000 euros i restriccions.

La reducció del consum per habitant i dia és una de les mesures aprovades a més de 220 municipis, entre els quals Sant Sadurní, per garantir l'abastament d'aigua. En cas que no es corregeixi l'incompliment, aquesta situació podria derivar en sancions per part de l'Agència Catalana de l'Aigua i la imposició de restriccions. 

L'Ajuntament de Sant Sadurní fa una crida ferma a la conscienciació ciutadana i al sector industrial per aturar la dinàmica d'aquests mesos i adoptar accions que fomentin un menor consum d'aigua.


Mesures per reduir el consum a les instal·lacions municipals

Des de l'estiu l'Ajuntament ha anat implementant mesures correctores i revisions per reduir el consum i millorar el control de despesa d'aigua als equipaments municipals. Les accions amb major impacte s'han registrat a la Zona Esportiva, amb el tancament de l'espai de jacuzzis, que ha suposat una reducció de 30.000 litres diaris, o la reducció d'un 50% del temps de reg al camp de futbol. També s'han dut a terme inversions per a garantir una gestió més eficient, com la instal·lació de manòmetres als filtres de la piscina, amb un estalvi de 50.000 litres mensuals.

Per a més informació sobre les mesures i restriccions que estableix el pla de sequera, cliqueu al següent enllaç:

 Excepcionalitat per sequera 

PUBLICAT EL 20.11.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic