Sant Sadurní d'Anoia - Capital del cava

AVUI: Intervals de nuvolositat amb pluja escasa 29ºC|14ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Fase 1 desescalada
Sant Sadurní entra dilluns a la Fase 1 de desescalada
 • Reunions de fins a 10 persones
 • Desplaçaments dins la mateixa regió sanitària
 • Anar a comprar a botigues i establiments sense cita prèvia
 • Obertura de terrasses de bars i restaurants
 • Continuen mantenint-se les franges horàries per a fer esport, passejar, sortida de majors de 70 anys i amb menors de 14
 • FAQs Què puc fer en FASE 1

El Ministeri de Sanitat ha acceptat la proposta de sectoritzar alguns municipis i comarques de les regions sanitàries i, a partir d'aquest dilluns 18 de maig, passaran a la Fase 1 de desescalada les zones de Catalunya Central, Girona, Lleida, Alt Penedés i Garraf.

A la situació actual d'aquests dies en relació als motius permesos per sortir de casa i les limitacions horàries i d'activitats, les principals novetats que incorpora aquest canvi de fase són els següents:

 • Reunions de fins a 10 persones que no conviuen al mateix domicili, tant a l'aire lliure com a casa
 • Desplaçaments dins la mateixa regió sanitària. Caldrà tenir en compte, per exemple, que municipis molt propers a Sant Sadurní com Gelida, Sant Llorenç d'Hortons o Masquefa, pertanyen a l'àrea sanitària de Martorell (àrea metropolitana) i es mantindran encara la propera setmana en Fase 0, tot i que amb mesures de flexbilització.
 • Obertura de terrasses de bars i restaurants, mantenint una distància mínima de dos metres entre taules i amb altres clients
 • No caldrà anar a comprar amb cita prèvia en els establiments i comerços oberts - amb una superfície de menys de 400 m2 -
 • També la Fase 1 permetrà la reobertura, amb restriccions, de museus, hotels i allotjaments turístics i equipaments com biblioteques - només per a préstec i devolució de llibres -. 

L'Ajuntament de Sant Sadurní ja hi està treballant per tal d'avaluar les condicions i establir les mesures de seguretat necessàries per a plantejar la posada en marxa d'aquests serveis en els propers dies, com és el cas, per exemple, del Centre d'Interpretació del Cava i la Biblioteca Ramon Bosch de Noya.

PRUDÈNCIA I RESPONSABILITAT 

En les properes hores s'ha de publicar una ordre ministerial que ha de definir i concretar algunes qüestions sobre els canvis de desescalada i l'actualització de les mesures de desconfinament i flexibilització de les Fases 0 i 1.

En qualsevol cas, l'Ajuntament continua insistint en demanar prudència i responsabilitat a la ciutadania i fent una crida a mantenir les màximes mesures de protecció i prevenció sanitàries.

> Podeu consultar més detalls sobre les activitats permeses a la Fase 1 al següent enllaç:

PUBLICAT EL 16.05.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic