Ràdio Sant Sadurní
Serà un ple extraordinari que començarà a les 12h al Celler de la Fassina i es podrà seguir en directe per Ràdio Sant Sadurní i veure en diferit per Youtube

Com a tots els municipis catalans i de l´Estat espanyol, aquest dissabte es constituirà a Sant Sadurní d'Anoia l'Ajuntament sorgit de les eleccions municipals del passat 26 de maig.

L'acte tindrà lloc a les 12 del migdia al Celler de la Fassina de Can Guineu, estarà obert a la ciutadania, i inclourà l'elecció del nou alcalde o alcaldessa del municipi; es constituirà una mesa d'edat amb el regidor més gran i la regidora més jove del nou consistori, que seran els encarregats de presidir la sessió; prendran posessió els regidors i regidores del nou consistori i es procedirà a l'elecció del nou batlle o batllessa, entre els caps de llista de les diferents candidatures, mitjançant votació secreta dels 17 càrrecs electes. La secretària de l´Ajuntament proclamarà aleshores com a alcalde o alcaldessa la persona que hagi obtingut majoria absoluta. Si cap candidat aconsegueix la majoria absoluta, aleshores la secretària proclamarà alcalde o alcaldessa al candidat o candidata de la llista més votada. La sessió s´acabarà amb els parlaments del nou alcalde o alcaldessa de la vila i dels portaveus dels diferents grups municipals.

L'acte es podrà seguir en directe per Ràdio Sant Sadurní, al 107.2 de la FM o on line www.radiosantsadurni.cat

Resultats del 26 de maig

Els resultats definitius de les eleccions municipals a l´Ajuntament de Sant Sadurní del passat 26 de maig van donar com a força guanyadora Esquerra Republicana de Catalunya ERC,  amb un 27,45% dels vots que li donen 5 regidors al consistori, un més dels que tenia fins ara. La nova coalició Junts per Sant Sadurní va quedar en segon lloc, amb el 21,71% i comptarà amb quatre regidors al proper Ajuntament. El partit dels Socialistes de Catalunya, va ser la tercera força a molts pocs vots de Junts per Sant Sadurní i també s'endú quatre regidors, un més del que tenia actualment. La CUP conserva els dos regidors i va pujar en número de vots en relació a les anteriors eleccions, un objectiu que no va poder assolir Sant Sadurní En Comú, que es quedarà amb un únic regidor, com el Partit Popular.

PUBLICAT EL 11.06.2019