Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Intervals de nuvolositat 20ºC|6ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Junts per SS
Junts per Sant Sadurní presenta la seva llista en un acte multitudinari
Els presidents Torra i Puigdemont donen suport a la candidatura amb intervencions emeses durant l´acte de presentació

El Celler de la Fassina de Can Guineu va acollir, dimarts al vespre, l’acte de presentació de la candidatura de Junts per Sant Sadurní, així com dels principals punts del seu programa electoral.

L’alcaldable Ton Amat estarà acompanyat, i per ordre de llista, per Xavier Rodríguez, Laura Salvador, Toni Romeu, Anna Ibañez, Xavi Domingo, Maria Jarque, Josep Renau, Esther Piedra, Gerard Gironès, Auxili Rocher, Jaume Agustí, Helena Mayor, Oriol Muñoz, Florinda Rodriguez, Núria Giralt i Xavier Vidiella. A més, els altres candidats que formaran part de la llista, com a suplents, són Lluís Coll, Anna Cols, Eric Rojano, Maria Albiol, Joan Forns, Isabel López i Gerard Rojo.

L’acte, presentat per Maria Jarque, va comptar amb la participació de Ton Amat, Laura Salvador i del portaveu adjunt de Junts per Catalunya al Parlament, Eduard Pujol. A més, durant la presentació, també es va emetre missatges dels presidents Carles Puigdemont i Quim Torra.

Grans projectes de mandat

Amat i Salvador van ser els encarregats de presentar els principals eixos del programa electoral. Amat va reconèixer que «per endavant tenim un mandat ple de reptes on caldrà prendre decisions, importants, amb totes les forces polítiques del consistori; ja que per nosaltres el més important és Sant Sadurní i no els partits. Les persones i no els partits».

Ton Amat va explicar que el programa presentat compta «amb grans projectes de mandats» que no s’han de limitar als quatre anys d’un mandat. Un d’aquests és Can Guineu, que s’ha de convertir en «el Quilòmetre 0 de les caves; un espai de referència per al sector vitivinícola que aplegui el comerç, la gastronomia, la cultura i el patrimoni festiu de Sant Sadurní; i, alhora, un espai per dinamitzar el centre del poble».

L’alcaldable de Junts per Sant Sadurní va afirmar que «és tan important recuperar Can Guineu com el Centre i l’Ateneu», assegurant que «a partir del mes de juny, quan entrem a l’Ajuntament, anirem de la mà d’aquestes dues entitats per tal que tornin a ser dos agents culturals de primer nivell al servei dels sadurninencs».

El tercer gran projecte que s’ha guardat al calaix en els darrers mandats és l’ús que es dona a Can Ferrer del Mas. Durant la seva intervenció, Ton Amat va explicar que «estem preparant un projecte ambiciós per ajudar a redefinir el model de poble. Recuperarem aquest emplaçament com un hub d’empreses relacionades amb les noves tecnologies»

Sant Sadurní d’Anoia, un pol d’atracció turística

Junts per Sant Sadurní no deixarà de banda la importància que té ser la Capital del Cava. El candidat a l’alcaldia va assegurar que «hem d’aprofitar tot el que ofereix el nostre municipi, començant per les caves, l’entorn de vinyes i la proximitat geogràfica amb una capital turística com Barcelona».

És per aquest motiu que va recordar que «no renunciarem al nostre entorn agrícola i mediambiental. Apostem per una indústria neta i un teixit empresarial i comercial de qualitat, basats amb l’especialització i singularitat»; a més de treballar per «mantenir allò que ens identifica com a Capital del Cava, davant les pressions derivades dels models urbans més intensius i de l’amenaça que suposen grans infraestructures, com pot ser el Quart Cinturó o les possibles previsions de connectors ferroviaris».

Per fer-ho possible, Ton Amat va explicar que «a través dels organismes de promoció turística i de la Diputació, farem incrementar el turisme gastronòmic, esportiu i de natura amb una repercussió positiva en l’ocupació al sector serveis», fent èmfasi en el fet que «que recuperarem i posarem en valor l’hoquei patins, i altres esports, com a instrument de promoció turística».

Principals projectes urbanístics

Per potenciar el nostre poble, l’alcaldable de Junts per Sant Sadurní, Ton Amat, va recordar que «és necessari combatre la situació actual d’infrautilització, d’excessiva dispersió dels serveis i, en alguns casos, de desús o d’abandonament dels equipaments existents».

En aquest sentit va explicar que «plantejarem noves solucions per dinamitzar i diversificar el sector estratègic del Parc de Caves, adequarem l’entorn urbanístic i els accessos a l’Ateneu i estendrem la zona de vianants del centre vila als carrers que envolten la Plaça Nova».

A més, va afirmar que «al llarg d’aquest mandat, donarem llum verda a la primera fase del projecte d’obres d’urbanització de la Rambla Generalitat, per convertir aquell espai en una veritable rambla pel gaudiment, esbarjo i passeig dels ciutadans»; unes obres que «tindran l’objectiu de pacificar el trànsit al centre del municipi i serviran per incloure una nova parada de bus i taxis».

Pla d’equipaments

Durant la seva intervenció, la candidata Laura Salvador va explicar que una de les prioritats del nou govern serà executar un pla d’equipaments que permeti «cobrir totes les necessitats actuals i de futur dels sadurninencs, així com de les entitats que formen el teixit cultural, social i esportiu del nostre poble».

Un teixit que, com va afegir, «ens ha de permetre tenir el model de poble que volem: inclusiu i acollidor», posant «l’accent en les situacions familiars d’emergència i exclusió social», amb mesures com l’adopció de «mesures de contingència per la dotació d’habitatges socials, tutelats i compartits, que garanteixin l’accés de les persones a la vivenda».

Salvador va afirmar que «hem d’apostar per un ensenyament de qualitat, sense deixar de banda el problema de la segregació escolar, buscant el consens de la resta de formacions polítiques més enllà dels interessos de partits». També va ressaltar l’aposta perquè cada any es destini «una partida del pressupost per invertir en els equipaments dels centres educatius i les escoles bressols públiques».

En l’àmbit esportiu, va assegurar que Junts per Sant Sadurní farà «una planificació global de la Zona Esportiva, on tindrà prioritat la construcció d’uns vestuaris adequats pel camp de futbol»; així com es planificarà una instal·lació polivalent i es posarà al dia el Pavelló de l’Ateneu.

D’altra banda, en la vessant cultural, Laura Salvador va anunciar que «activarem un Consell de Cultura plural i amb caràcter decisori per a planificar l’activitat cultural del municipi» i, «apostem perquè Can Mas de la Riera sigui un nucli per a activitats artístiques i culturals, reformarem la comissió de festes i crearem una web per ajudar als creadors artístics i culturals a difondre la seva activitat».

«Orgull de ser i de pertànyer a Sant Sadurní»

L’encarregat de tancar l’acte de Junts per Sant Sadurní va ser el portaveu de Junts per Catalunya al Parlament, Eduard Pujol, que va ressaltar la presentació del programa detallant que «he entès elements de recuperació de l’orgull de ser i de pertànyer a Sant Sadurní; i he entès elements de capitalitat, d’assumir la responsabilitat que us pertoca perquè Sant Sadurní brilli».

Pujol, que va posar en relleu que «el fet d’anar junts és una oportunitat», també va recalcar que «Sant Sadurní necessita una Catalunya forta; però el que segurament no sou prou conscients és que Catalunya necessita una Sant Sadurní forta».

D’altra banda l’actual president de la Generalitat, Quim Torra, va remarcar que «junts encaixa el nostre sí al dret a l’autodeterminació, junts encaixa el nostre sí a la independència de Catalunya, junts encaixa el nostre sí a un Sant Sadurní molt millor».

Finalment, el president a l’exili, Carles Puigdemont, va agrair que es faci possible l’esperit que ens va fer guanyadors l’1 d’octubre, un esperit «de fer les coses Junts, de fer les coses diferents, de fer les coses escoltant molt a tothom, incorporant mirades molt més àmplies de les que normalment s’acostumen a incorporar a les candidatures clàssiques de partit».

Puigdemont va demanar a la gent de Sant Sadurní que doni suport a la llista de Junts per Sant Sadurní perquè en el camí que s’està fent a dia d’avui «ens necessitem tots».

Nota de premsa Junts per Sant Sadurní

PUBLICAT EL 10.04.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic