Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Intervals de nuvolositat amb pluja escasa 20ºC|7ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Corpinnat
Corpinnat abandona la DO Cava
Els nou cellers efectuaran la seva sortida en poc més de dos mesos

Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet Can Feixes, Júlia Bernet i Mas Candí integren la Marca Col·lectiva de la Unió Europea Corpinnat, que aquesta setmana ha anunciat que abandona la DO Cava, una sortida que es farà efectiva d'aquí poc més de dos mesos.

L'anunci arriba després de gairebé un any de negociacions en què Corpinnat cercava l'entesa amb la DO Cava per poder etiquetar les seves ampolles amb la marca pròpia i alhora mantenir el nom de ‘cava’. Amb tot, l'acord no ha estat possible i els nou cellers s'han aixecat de la taula, donat que no han arribat a un acord pel que fa a la limitació geogràfica i els controls de qualitat.

Corpinnat, que es va presentar en societat l'abril de 2018, preveu comercialitzar les seves ampolles amb marca pròpia durant la propera primavera.

El Consell Regulador del Cava lamenta la decisió de Corpinnat d'abandonar la DO Cava

El Consell Regulador lamenta en un comunicat "que hagin renunciat a seguir treballant conjuntament en el projecte de potenciació del Cava. El Consell Regulador del Cava, davant la sol·licitud de baixa en el registre de bodegues elaboradores de cava que han cursat les empreses que formen l’AVEC, vol expressar el seu respecte total cap a aquesta decisió, voluntària i privada, d’unes empreses que han crescut i que s’han consolidat sota el paraigua de la mateixa D.O. Cava".

Segons expliquen en la mateixa nota, s’han produït diverses trobades amb Corpinnat per treballar en una línia integradora per potenciar la qualitat del cava des del reconeixement o la diferenciació del territori i la viticultura.

El nou ple del Consell Regulador es va posar a treballar "en un dels seus projectes fonamentals com la creació de la zonificació del territori per especificar l’origen del raïm i per oferir als elaboradors i consumidors una segmentació qualitativa que permeti diferenciar les categories del cava”, segons informen en el comunicat. Malgrat la DO va oferir a Corpinnat que s'incorporés al projecte, aquest no ha acabat acceptant els terminis que requereix el mateix projecte i ha anunciat que abandona la DO Cava.

Amb això, a partir d'ara Corpinnat no podrà utilitzar o fer referència a la marca Cava, ni la categoria Gran Reserva o el Cava de Paratge Qualificat.

PUBLICAT EL 31.01.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic