Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa20ºC-7ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 12.06.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Es presenten els projectes a votació del Pressupost Participatiu
Rdp pressupostos participatius
Les persones empadronades a Sant Sadurní majors de 16 anys podran votar del 20 de juny a l'11 de juliol

Les persones majors de 16 anys empadronades a Sant Sadurní d'Anoia podran votar, entre el dia 20 de juny i l'11 de juliol, fins a un màxim de 3 dels 19 projectes que s'han inclòs al llistat de votació.

Aquest dimarts al matí ho han explicat en roda de premsa al Centre Cultural l'Alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas; la regidora de Participació Ciutadana, Maria Surià; la tècnica del servei, Montse Parra i la responsable de l'empresa Eidos, col·laboradora en el procés, Carol Blesa.

L’Ajuntament  estrena aquest 2018 la primera experiència de pressupostos participatius a la vila, obrint a la ciutadania el destí de 90.000 euros del capítol d’inversions. Fa poques setmanes es va tancar la fase de recollida de propostes amb 47 iniciatives i projectes presentats per la ciutadania. La gran majoria d’aquestes propostes van arribar mitjançant el formulari que es podia trobar al web, però també es van recollir físicament a diversos equipaments municipals, com el Casal municipal de la Gent Gran, el Centre Vilarnau, l’Oficina d’Atenció Ciutadana o la zona esportiva. Bona part de les inversions plantejades se centren a la millora i arranjament de l’espai públic i les zones verdes, però també a l’actualització o renovació d’alguns equipaments, com a la piscina municipal o el camp de futbol. També destaquen propostes que aposten per la millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat, com un banc d’energia, un reg ecològic o un pla de reducció del consum energètic.

Durant la fase de valoració tècnica dels projectes presentats els diversos serveis tècnics de l'Ajuntament, constituïts en Comissió de Valoració, van estudiar-ne la viabilitat i van establir un pressupost aproximat, seguint els criteris establerts a les bases reguladores.

La regidora Maria Surià ha posat en valor que aquesta és la primera experiència de pressupostos participatius a Sant Sadurní, mitjançant un procés d’empoderament i governança compartida entre l’administració pública i els ciutadans, que en els darrers anys s’ha anat estenent per molts municipis i ciutats del país: Surià ha avançat que la idea és ampliar el pressupost l'any vinent i no limitar les propostes a inversions.

L'alcalde, Josep Maria Ribas, ha animat la ciutadania a participar en la votació i ha destacat que enguany s'ha fet una prova amb la idea "d'obrir una nova via per tal que la ciutadania ens proposi noves coses. Val la pena remarcar el pas endavant que ha fet l'Ajuntament; havíem de començar amb un pressupost assumible i amb el compromís que els projectes guanyadors es puguin dur a terme abans d'acabar l'any".

CONSULTA CIUTADANA

Del 20 de juny a l'11 de juliol es durà a terme la consulta ciutadana, adreçada exclusivament als veïns i veïnes del municipi majors de 16 anys. Es podrà votar un màxim de tres propostes, donant 3, 2 i 1 punt per ordre de preferència, i la participació es podrà realitzar tant de manera online, mitjançant el web del procés participatiu com físicament a través dels terminals informàtics que s’habilitaran als següents equipaments: l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, el Casal Municipal de la Gent Gran i el Centre Vilarnau. Només caldrà validar-se amb el DNI.

Un cop finalitzat el període de votacions, es faran públics els resultats i s'establirà el calendari d'execució dels projectes més votats.

El projecte, impulsat per la regidoria de Participació Ciutadana, compta amb el suport del departament de Comunicació de l’Ajuntament de Sant Sadurní.

Tota la informació d’aquest procés participatiu la podeu consultar al web www.santsadurni.cat/pressupostparticipatiu2018



Pujar al principi de la pàgina