Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Estat del cel21ºC-9ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
PROJECTES QUE NO COMPLEIXEN ELS CRITERIS DETALLATS A LES BASES
Aquests són els projectes que tot i ser interessants per l'Ajuntament, no compleixen algun dels criteris detallats a les bases.
Oferir més serveis destinats a la gent jove del municipi

Descripció de la propostaMés serveis destinats a la gent jove del municipi.

Motiu de l'exclusió: Excessivament genèrica. El Servei de Joventut a través del Pla Local de Joventut 2017-2020 té articulats diferents eixos i programes de treball on consten serveis i activitats per a joves. Per qualsevol suggeriment o proposta les persones es poden adreçar a l'Índex.

Destinar més pressupost municipal a equipaments, com per exemple l'Ateneu

Descripció de la propostaDestinar més pressupost a equipaments municipals, com per exemple l'Ateneu

Motiu de l'exclusió: Excessivament genèrica. És excessivament genèrica, ja que no indica quins equipaments i quines actuacions. En relació amb l'Ateneu, es tracta d’un equipament privat (el qual ja rep subvencions per part de l’Ajuntament).

Construir un rocòdrom tancat (equipament esportiu)

Descripció de la propostaEs tracta d'una reivindicació històrica del Grup de Muntanya Sant Sadurní, entitat sense afany lucratiu amb un centenar de socis i més de 35 anys d'història a la nostra vila. Mai ningú ha fet cas d'aquesta proposta d'equipament esportiu municipal, per més que ho hem traslladat als governants municipals. Els que practiquem aquest esport tenim la necessitat de poder seguir practicant-lo durant els mesos d'hivern, ja que a causa del mal temps no es pot practicar a la muntanya; per poder entrenar necessitem un espai interior on fer-ho i no perdre la forma física. Proposem que Sant Sadurní disposi d'un espai interior on ubicar un boulder per poder practicar aquest esport.

Motiu de l'exclusió: No és viable econòmicament. Segons normativa, a partir de 3,5 m, s'ha de contractar personal qualificat pel control d'ús de l'equipament, fet que comportaria cost de manteniment superant els 60.000 €. A més, no es disposa d'un espai qualificat com a tal, amb les mides necessàries per a la instal·lació d'aquest equipament.

Reservar una zona d'aparcament temporal al C. Vilarnau (prop Escola Vedruna)

Descripció de la propostaConstruir una petita rampa d'accés i explanar una mica el terreny del final del carrer Vilarnau (amb una mica de grava), per tal d'habilitar un espai d'aparcament de vehicles per a les hores punta d'entrega i recollida de nens a l'escola Vedruna, ja que es formen veritables col·lapses (aparcament de cotxes sobre voreres, sobre passos zebra, en triple fila, etc.), comportant un greu risc per als vianants. Seria una solució senzilla i econòmica, per un gran problema de seguretat viària.

Motiu de l'exclusió: No és viable econòmicament. Els terrenys no són de titularitat municipal i adquirir-los suposaria un import superior a 60.000 €; també forma part d'un sector urbanístic a desenvolupar.

Instal·lar una marquesina al costat de l'Esclat

Descripció de la propostaMarquesina al costat de l'Esclat per la gent que s'espera.

Motiu de l'exclusió: No és legal o no és viable tècnicament. Ja es va sol·licitar amb anterioritat i es va negar, ja que no és viable tècnicament (és necessari que existeixi una vorera) i es tracta de part de la zona de pàrquing de l'Esclat.

Crear camins de ronda que connectin rutes i espais

Descripció de la propostaFer un camí de ronda que pogués unir les diferents rutes que fa la gent del poble quan surt a caminar o a córrer. Actualment, hi ha el camí "vermell" en la zona de l'Esclat però no porta enlloc i és molt curt; es podria aprofitar per unir-lo amb la Vilarnau per un costat (pel pont actual, el qual també es podria reformar i augmentar-ne la seguretat) i cap a RENFE en l'altra direcció. Al voral de la carretera que va a Sant Pere sempre hi ha persones de totes les edats caminant, corrent, passejant, etc. Es podria idear un camí d'1,5 m d'amplada amb proteccions laterals de seguretat, on la gent pugui caminar o córrer. També podria donar resposta a una altra problemàtica del poble, que és la gran quantitat de turistes que en època d'estiu caminen acalorats pel voral insegur que porta a les caves. Cal un seguit de rutes i camins de ronda que envoltin el poble i que facin millorar les ganes de sortir a caminar, passejar, o córrer, i que serà per ús de la ciutadania del poble com dels múltiples turistes que arriben en tren.

Motiu de l'exclusió: Supera 60.000 €. El cost seria superior, ja que agafaria terrenys que no són municipals i que s'hi haurien d'adquirir. De tota manera, actualment la vila disposa de tota la xarxa de camins de la Capital del cava, el conjunt de camins inclusius, juntament amb el camí del riu. Amb els camins existents gairebé es fa la ronda a la vila, ja que també hi ha un pas que permet creuar el pont.

Instal·lar pals on penjar les bosses o galledes d'escombraries

Descripció de la propostaInstal·lar suports verticals (que poden ser de fusta o alumini) amb ganxos, on els veïns puguem penjar la bossa o el cubell de la brossa del dia, i així evitar brutícia als carrers. És una manera neta i polida de deixar les deixalles al carrer sense generar desordre, mala imatge i males olors, brutícia, impediments als vianants, etc. No he calculat la inversió, però no crec que comporti una despesa molt elevada. Es pot estudiar quins són els materials més adequats, però podrien fer-se servir pals d'alumini, com els que s'utilitzen pels senyals de trànsit, per exemple. Posar uns ganxos en aquests pals per tal que els veïns puguem posar-hi els residus dins la seva bossa. Aquestes senzilles estructures es podrien situar a prop de les portes de les cases, i accessibles per les persones que recullen les brossa. És probable que el pressupost no pugi dels 60.000 € i no és una proposta que comporti un manteniment de forma continuada. Ja fa uns anys vaig veure que a Urdiain (poble de Navarra) ho tenien implantat, i utilitzaven pals de fusta. Crec que la fusta requereix un manteniment més elevat que l'alumini o un altre material semblant.

Motiu de l'exclusió: No és viable econòmicament ni tècnicament. El cost superaria 60.000 €, ja que amb aquest import només es podria fer la meitat del poble. A més, es va consultar a alguns barris que no ho van voler acceptar. L'impacte visual i d'ocupació de la via també seria elevat.

Substituir per plantes baixes l'actual gespa artificial de l'escocell dels arbres del C. Diputació / Psg. Del Parc

Descripció de la propostaEn lloc d'utilitzar gespa artificial per guarnir l'escocell dels arbres del Carrer Diputació i del Passeig del Parc, posar plantes baixes. El fet de posar plantes específicament triades té diversos beneficis:

  • augment de la biodiversitat urbana
  • més retenció de l'aigua
  • filtració de l'aigua urbana abans d'arribar al subsòl
  • millora de la qualitat de l'aire
  • manteniment nul, ja que no caldrà tallar les males herbes tal com es fa ara. Amb una selecció adequada les males herbes no podran sobreviure als escocells
  • millora del benestar veïnal i imatge de poble --> la gespa artificial dóna una mala imatge (literalment m'han dit que és "cutre").

En resum, la utilització de plantes baixes als escocells dóna beneficis socials i ecològics

Motiu de l'exclusió: Comporta cost de manteniment. Necessita manteniment, fet que incrementaria el cost, i caldria preveure una dotació de personal de la que actualment no es disposa.

Instal·lar cortines (o elements similars) a les finestres de la Biblioteca que donen al C. Ensenyança

Descripció de la propostaInstal·lació de cortines o elements similars que evitin la visió directa de les taules d'estudi que donen al carrer Ensenyança en la Biblioteca Nova. Amb això es garanteix la seguretat i la intimitat dels veïns del carrer.

Motiu de l'exclusió: Està destinada a una entitat privada o particular. D'acord a criteris tècnics, les obertures de la biblioteca a la Plaça nova són a cara nord i per tant no els hi cal control solar. El tema del dret de vistes està garantit en tenir façana a la via pública. Es valora que la proposta està destinada a gaudir de privacitat per part dels veïns del carrer, i per tant, de particulars.

Instal·lar un tipus alternatiu de mobiliari urbà per seure

Descripció de la propostaEl projecte se centra en la millora de l'espai públic i en les adaptacions que necessiten els ciutadans a Sant Sadurní d'Anoia. La proposta gira al voltant de la comoditat en relació a poder seure i estirar-se des d'una posició adaptada al nostre cos; el disseny d'un seient funcional per l'espai urbà. Parlem d'un sistema modular, un seient de fusta amb opcions de poder variar aquests mòdols que ens permet diferents posicions de composició. El concepte més important en aquest projecte és la funcionalitat de l'objecte i la relació que té amb l'espai, el cos i el mateix seient.

Motiu de l'exclusió: Supera 60.000 €. Tal com es presenta, estaria destinat a una entitat privada o particular. A més, el cost, considerant el manteniment, seria superior a 60.000 €. D'altra banda, també és excessivament genèric, ja que no indica si es refereix a tot el municipi o només una part.

Activar un servei de control i sanció d'aquelles persones que no recullen les deposicions del gos al carrer

Descripció de la propostaDestinar una persona, degudament qualificada i identificada, per controlar i informar els usuaris que han de recollir les caques dels seus gossos, i promoure que en una segona etapa, la policia local s'hi impliqui. Aquesta persona es passejaria pel poble en horaris en què la majoria de propietaris passegen els seus gossos, i amonesti i sancioni a les persones que no recullen les deposicions.

Motiu de l'exclusió: No és una inversió. És un servei, que comportaria cost de personal.

Oferir un espai de coworking  amb servei de guarderia, dirigit especialment a mares i pares autònoms

Descripció de la propostaL'objectiu d'aquest projecte consistiria a oferir un espai on les persones emprenedores de Sant Sadurní d'Anoia i els voltants, especialment a mares i pares autònoms, poguessin desenvolupar els seus projectes i portar a terme una vida laboral sense haver de renunciar a tenir cura dels seus petits, fent-ho en un ambient col·laboratiu, on uns i altres es nodrissin de l'experiència i els coneixements de les altres persones. Aquesta és la idea del que es coneix com a "Coworking" o co-treball. A més d'un lloc de treball, l'espai comptaria amb una sala adequada per la cura dels fills dels usuaris entre 0 i 3 anys, i estaria regida per una persona capacitada i titulada (educador/a, mare dia,...) i les mateixes mares/pares que col·laborarien de manera rotativa. A més, aquest espai serviria com a lloc de trobada, obert per a la realització de tallers i activitats, promovent la cultura local i regional, temes de criança i d'aprenentatge de diverses matèries, dirigides tant a adults com a petits.

Motiu de l'exclusió: No és viable econòmicament. No és viable, ja que suposa un cost de manteniment per anys posteriors, corresponent a una persona responsable (educadora, monitora, ...). Actualment, tampoc hi ha lloc a l'edifici del Nexes per poder crear un espai adequat (tot i que no es valora que sigui l'espai més adequat perquè a l'edifici hi ha gent treballant i els molestaria el soroll). De tota manera, s'informa que el servei d'Escola Bressol s'ofereix també en horari de matí.No és viable, ja que suposa un cost de manteniment per anys posteriors, corresponent a una persona responsable (educadora, monitora, ...). Actualment, tampoc hi ha lloc a l'edifici del Nexes per poder crear un espai adequat (tot i que no es valora que sigui l'espai més adequat perquè a l'edifici hi ha gent treballant i els molestaria el soroll). De tota manera, s'informa que el servei d'Escola Bressol s'ofereix també en horari de matí.

Instal·lar una coberta plegable a la piscina d'estiu

Descripció de la propostaLa piscina està col·lapsada. S'hauria d'aprofitar la piscina d'estiu, i cobrir-la amb una coberta plegable com la de Sant Sadurní i Sitges. És una solució barata i efectiva.

Motiu de l'exclusió: Supera 60.000 €. El cost de la proposta supera el límit per projecte, tenint en compte el cost total d'aquesta infraestructura, la inversió necessària de personal, aigua, llum, gas i producte químic…

Canviar i/o arreglar els vestuaris del Camp de futbol

Descripció de la propostaFer un canvi de vestuaris del camp de futbol, tenen un estat molt dolent.

Motiu de l'exclusió: Supera 60.000 €. El 2015 es va fer una actualització dels vestidors dels mòduls prefabricats. Els vestidors definitius representen una inversió encara no programada, que supera àmpliament els 2 milions d'euros. Des de l’Ajuntament, es coneix l’estat deficitari dels vestidors, però per poder dur a terme aquesta actuació es necessita l'elaboració d'un nou projecte de futur, que contempli els diferents equipaments, entre ells els vestidors...El 2015 es va fer una actualització dels vestidors dels mòduls prefabricats. Els vestidors definitius representen una inversió encara no programada, que supera àmpliament els 2 milions d'euros. Des de l’Ajuntament, es coneix l’estat deficitari dels vestidors, però per poder dur a terme aquesta actuació es necessita l'elaboració d'un nou projecte de futur, que contempli els diferents equipaments, entre ells els vestidors...

Activar un Pla de reducció del consum energètic

Descripció de la propostaEl Pla de reducció del consum té com a objectiu que la població de Sant Sadurní tingui una millor consciència sobre el consum energètic de les seves pròpies cases, millorant així el benestar del ciutadà i la qualitat ambiental del poble. El Pla inclou: auditories a particulars i assessorament-formació sobre millores, suport econòmic per a canvi d'instal·lació, mesures de col·laboració amb comerç local… sistema que es retroalimentaria amb els beneficis dels usuaris.

Motiu de l'exclusió: No és una inversió. Tal com està formulada és un servei, i no seria objecte del pressupost participatiu.

Desenvolupar un Pla de vegetació del municipi

Descripció de la propostaEl municipi de Sant Sadurní d’Anoia té una mancança important d’espais verds. Per aquesta raó que considerem necessari destinar una part d’aquesta dotació econòmica a la reinversió de projectes de revegetació del municipi a partir de tres propostes: cap balcó sense planta, plantació de ceps, i cobertes verdes en edificis públics.

Motiu de l'exclusió: No és una inversió. Suposa cost de manteniment i jardineria, i part de la proposta no és una inversió.

Implantar un sistema de rec ecològic que reaprofiti les aigües residuals

Descripció de la propostaReconduir les aigües residuals que es tiren al riu una vegada netes, pel rec a Sant Sadurní.

Motiu de l'exclusió: Supera 60.000 €. A més, no s'ajusta a criteris tècnics. Les aigües depurades que s'aboquen a llera pública no compleixen amb les garanties sanitàries ni ambientals per poder ser reutilitzades, sense implantar a la depuradora un sistema de regeneració d'aigües residuals, que supera l'import establert.

Nota: S'ha respectat la redacció dels projectes presentats.

Pujar al principi de la pàgina