Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa20ºC-7ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
La modificació de l´ordenança fiscal d´entrada de vehicles i guals acabarà amb les desigualtats en la seva aplicació

La modificació de l’ordenança fiscal número 10, que regula la tributació de la Taxa per l’entrada de vehicles a través de les voreres i reserves de la via pública per aparcament exclusiu, suposarà a partir d’aquest any una major igualtat en l’aplicació d’aquesta taxa. Des de l’equip de govern s’ha considerat que, en els darrers anys, l’ordenança fiscal que recollia la tributació d’aquesta taxa generava dificultats tècniques en la seva aplicació, que derivaven en desigualtats en el seu cobrament, com ara que per entrar un vehicle en un garatge hi havia persones que pagaven gual i d’altres que no. Aquestes desigualtats generaven moltes queixes entre els veïns.

Per solucionar aquests conflictes, i després d’una anàlisi comparativa amb altres poblacions de la comarca, es va modificar l’ordenança fiscal en la mateixa direcció que la vigent en majoria de municipis, i que ja s’havia aplicat a la vila fa uns anys. Per tant, i des de la lògica que qualsevol persona ha de pagar en funció de la utilització privativa que fa de la via pública, enguany s’ha distingit entre la taxa per aprofitament especial que suposa l’entrada de vehicles a través de les voreres i la taxa per aprofitament especial de la via pública que suposa la reserva de via pública per aparcament exclusiu.

És a dir, en els casos en què no es pagava cap taxa i s’entrava vehicles en un garatge a través de les voreres, a partir d’ara s’haurà de pagar per aquest concepte, en funció del nombre de vehicles. I qui, a més a més, tingui un gual a la porta, haurà de pagar la quota per reserva d’aparcament exclusiu, un import que no s’allunya del que es pagava per tenir un gual en l’anterior ordenança.

Exemple dels aparcaments d’entre 1 i 3 vehicles, en l’ordenança actual desglossada per conceptes:

Quota anual2012
Entrada de vehicles a través de les vorereseuros
1 plaça d’aparcament20,45

2 a 3 places d’aparcament

34,09

 Reserva d’aparcament

 
1 plaça d’aparcament (porta de fins a 3 metres)36,36
2 a 3 places d’aparcament (porta de fins a 3m.)

55,08

 Preu total d’un gual, suma de l’entrada de vehicles més la reserva d’aparcament exclusiu:

Quota anual:20122011

1 plaça d’aparcament (porta de fins a 3 metres)

56,81
 

54,81
 
2 a 3 places d’aparcament (porta de fins a 3m.)89,17

83,85

En ambdós casos s’hi haurà de sumar l’import de la placa de senyalització, que es pagarà el primer any.

Ordenança núm. 10 de l’any 2011

Ordenança núm. 10 de l’any 2012

Des del consistori s’han dut a terme les actuacions necessàries per tal de regularitzar aquesta situació i en els propers dies els ciutadans que disposen d’entrada de vehicles rebran una notificació on se’ls explicarà aquesta qüestió. Més endavant les persones interessades rebran la liquidació individual que correspon en cada cas.

L’Ajuntament de Sant Sadurní vol fer aquest aclariment arran d’algunes dades errònies que han aparegut per explicar l’increment d’impostos efectuat per l’actual equip de govern respecte als vigents l’any 2011, especialment en l’apartat on parla dels guals, on la comparativa és incorrecta.

Pujar al principi de la pàgina