Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Intervals de nuvolositat 20ºC|6ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Buch
Sant Sadurní registra un índex baix de delinqüència
Al 2018 es van comptabilitzar al municipi 39,4 fets delictius per cada 1.000 habitants, lluny dels 50,5 de la mitjana a la comarca i a Catalunya

El passat divendres el conseller d'Interior, Miquel Buch, es va reunir al Consell Comarcal de l'Alt Penedès amb els alcaldes de la comarca per tal d'avaluar les dades del 2018 sobre fets delictius i la situació de la seguretat.

El conseller va traslladar que en els darrers 12 mesos s'ha registrat una disminució en els robatoris a interior de domicili, que han baixat un 18% amb la implantació d’un pla específic d’habitatge.

Amb dades comparatives a nivell de tot Catalunya, el conseller Buch ha remarcat que a l’Alt Penedès es registren 50’5 fets delictius per cada 1.000 habitants; mentre que a nivell de país la xifra se situa en 75 fets per cada 1.000 habitants.

A Sant Sadurní, la xifra de fets delictius se situa, amb 39,4 per cada 1.000 habitants, molt per sota de la mitjana comarcal i catalana. Tot i ser la segona localitat més important per nombre d'habitants, ocupa en percentatge de fets delictius el 14è lloc entre els 27 municipis de l'Alt Penedès.

Els alcaldes van exposar, això sí, la preocupació per temes relacionats amb les ocupacions d’habitatges o el cultiu de marihuana; el conseller va assegurar que s’ha ha prestat especial atenció tot i que també ha remarcat que sovint no es poden resoldre només amb l’actuació policial.

El Conseller va insistir en que, sovint, la sensació de inseguretat que té la ciutadania davant d’alguns fets no s’acaba corresponent amb la realitat de les dades. Va reconèixer que els fets delictius a l’Alt Penedès han crescut un 3% en el darrer any; però per contra s’han resolt un 30% més dels casos que l’any anterior.

PUBLICAT EL 03.04.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic