Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa20ºC-7ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 28.11.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Resum del ple municipal de novembre
Ple novembre
S´aprova donar nom al Casal d´Entitats com a “Casal d´Entitats 1 d´Octubre”

Aquest dimarts es va celebrar el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Sant Sadurní. En una primera part de tràmit, es van resoldre diverses qüestions administratives com la modificació de l’acord plenari en relació a la cessió d’un terreny a Covides, una nova modificació del planejament urbanístic o l’actualització dels estatuts de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

L’aprovació d’un nou sistema d’enregistrament en vídeo dels plens municipals certificats digitalment i que tindrà validesa jurídica com a acta va donar peu a algunes desavinences també es va aprovar. Tot i aplaudir l’aposta per les noves tecnologies, els grups de l’oposició van sol·licitar mantenir la transcripció de text, per tal de facilitar la cerca i la consulta de les sessions. La CUP, que va votar a favor d’aquesta inversió, va posar l’accent en la necessitat d’atendre les necessitats dels ciutadans amb deficiències auditives i també va insistir en la possibilitat que obre la tecnologia a retransmetre els plens en directe via streaming. Des del govern es va defensar la necessitat d’avançar en l’administració electrònica i en optimitzar els recursos, optant per un model més econòmic, tot i que van comprometre’s a avaluar possibles solucions de transcripció amb un cost raonable.

Prop de 55.000 euros destinats a projectes solidaris

Com és habitual a finals d’any, el ple municipal també va donar llum verda a la proposta del Consell de Cooperació en relació als ajuts a projectes solidaris. Enguany es destinarà 54.943 euros en suport a iniciatives al Tercer Món de les entitats Creu Roja Alt Penedès, Mans Unides, Entrepobles i Amizade Junts amb Moçambic, en programes adreçats a combatre la desnutrició i la seguretat alimentària, la millora de les comunicacions, l’educació o la formació en zones rurals.

Amb l’abstenció del PSC i la CUP, que van mostrar el seu desacord pels criteris del govern a l’hora de donar i canviar el destí de les subvencions a entitats, es va aprovar dotar d’una partida de 1.500 euros a la xarxa d’àrees de pernocta i augmentar en 3.000 euros la subvenció a SOM Sant Sadurní.

Mocions

En el torn de mocions, la CUP va aconseguir el suport unànime de la resta del plenari en la seva proposta per impulsar un pla de vies escolars segures, per tal de reforçar la seguretat al voltant dels centres educatius, especialment a l’entrada i sortida de les escoles, i avançar en la pacificació del trànsit. Per tal de treballar en aquesta iniciativa es crearà una comissió de treball, amb la presència de la comunitat educativa, tècnics i grups polítics municipals. Des del govern i grups com el PSC es va coincidir a valorar positivament la necessitat d’avançar en aquesta qüestió, després de mesures adoptades ja fa un temps en relació a l’aparcament dels autobusos escolars o canvis de circulació adoptats a alguns carrers propers a les escoles.

Casal d’Entitats 1 d’Octubre

El govern del PDeCAT i ERC, amb el suport de la CUP, van aprovar també l’acord per donar nom al Casal d’Entitats del carrer Marc Mir com a Casal d’Entitats 1 d’Octubre, petició presentada per la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). En l’exposició del punt es va recordar la gran concentració ciutadana que es va aplegar a les portes de l’equipament durant el referèndum i la demostració democràtica exhibida. El PSC i el PP, que van votar-hi en contra, i ICV, que s’hi va abstenir, van desmarcar-se de la decisió per considerar que resta neutralitat a aquest espai i s’allunya del camí del diàleg i el foment de la convivència entre tots les veïns i les associacions del municipi.

Amb alguna esmena en el redactat, tots els grups van acompanyar amb el vot favorable la moció del PSC en suport a la mobilització dels metges i en defensa de dotar de majors recursos a l’Atenció Primària i el sistema sanitari públic. Des dels grups del govern es va subratllar els esforços realitzats per revertir la situació. Des de la CUP també es va lamentar les deficiències de l’actual model público-privat de la sanitat catalana.

Precs i preguntes

A l’apartat de precs i preguntes, el Partit Popular va consultar el govern sobre el model de gestió de la policia local i el servei d’atenció ciutadana. Des de la CUP es va demanar comprensió amb els usuaris de l’skate fins a la construcció de la nova pista, que s’instal.larà entre el Gat Cendrer i el Pla d’en Mestres i també va reclamar convocar el consell consultiu de la ràdio.

El grup socialista va insistir la retirada de cartelleria instal.lada irregularment a façanes, com succeeix al carrer Raval i va demanar més manteniment a la zona ajardinada que es troba al costat de l’escola La Pau. També des del PSC es va recordar la commemoració del Dia Internacional dels Mestres i Professors, i la petició dels usuaris del bus cap a Barcelona per reforçar el servei a primera hora del matí.

Des del govern es va informar que està a l’espera de rebre un informe sobre els usuaris del bus per avaluar quina franja horària és més adient per sol·licitar un desdoblament. En relació a la pista d’skate, es va reconèixer que la instal·lació arribarà amb unes setmanes de retard, donat que s’ha hagut de reajustar el pressupost a mida que el projecte de construcció s’ha concretat. Abans de tancar la sessió, d’una mica més de dues hores i mitja de durada, es va convidar els oients i la ciutadania a gaudir dels actes programats per la Festa Major.  La sessió va comptar amb l’absència dels regidors Maria Rosell i Albert Gual.

Pujar al principi de la pàgina