Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert20ºC-4ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
´Ves que vénen´ els Barris, del 4 a l´11 de juny

’Ves que vénen’: Del 4 a l’11 de juny tornen les festes de Barris a Sant Sadurní d’Anoia, amb les tradicionals tronades, rengles, castells de focs, xocolatades, sardanes i un munt d’activitats per a menuts i grans.

Durant 8 dies els Barris Ajuntament, Sant Antoni, Montserrat, Església, Diputació, Cavallers i Raval viuran una festa continuada, que començarà el dijous a les 2 del migdia amb la primera tronada que donarà entrada al Barri de l’Ajuntament, que celebrarà el Rengle dels confits el divendres.

Podeu consultar en aquest aquí tota la programació

Imatge inexistent

Tradició i festa

L’origen de la Festa dels Barris té, com a moltes altres manifestacions festives tradicionals, un accentuat passat religiós i gira a l’entorn de la festivitat de Corpus. És difícil precisar des de quan se celebren, però se sap del cert que la seva recuperació va ser a finals del segle XIX i que des d’aleshores ja no s’han deixat de celebrar, exceptuant el període de la Guerra Civil.

La festa conserva la tradició dels set barris: comença un dijous, amb la festa del primer barri, i acaba una setmana més tard, amb el rengle de l’últim. I tot i que es manté la tradició dels rengles, on les dones porten amb mantellina i els homes bastó i clavell a la solapa, les administradores porten la coca i la Banda dels Barris els acompanya al so d’“El ball de la mantellina” i “Sota la doble àliga”, amb els anys han anat perdent protagonisme les enramades, les completes i els concursos de barri per deixar pas a actes més lúdics i festius, com les tronades i castells de focs, la xocolatada i activitats per a la canalla i les festes de la nit.

Pujar al principi de la pàgina