Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa20ºC-7ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Balanç del ple municipal de novembre

Imatge inexistent

Aquest dimecres es va celebrar el ple municipal ordinari de novembre, una sessió que no comptava amb massa punts en l’ordre del dia però que, en canvi, va registrar intervencions i defenses llargues dels portaveus i regidors del consistori que van conduir la sessió a gairebé les dues hores de durada.

Entre d’altres assumptes resolts a la sessió, Josep Maria Ribas substituirà Albert Prat com a representant municipal a l’Agrupació de municipis amb transport urbà (AMTU), amb el vot favorable de tots els grups a excepció del PSC, que es va abstenir en considerar que qui hauria de representar l’Ajuntament en aquest organisme és el regidor de Mobilitat.

També es va aprovar una modificació de crèdit de 30.994 euros, que servirà com a provisió per al pagament al 2015 del 25% de la paga extra congelada als funcionaris al 2012.

A l’apartat de mocions, el PSC va comptar amb el recolzament de tots els grups en la defensa de les polítiques contra la violència envers les dones. El regidor Francesc Sáez va subratllar la importància de mantenir el compromís de dotar de recursos als serveis que lluiten contra la violència masclista i reforçar les campanes de sensibilització. Des del PP, Dolors Montserrat va protagonitzar una llarga intervenció per a defensar les polítiques realitzades pel govern de l’Estat en aquest àmbit i va recordar la reducció del número de víctimes mortals en els dos últims anys. Des de CiU, la regidora d’Acció Social Àngels Canals i també l’alcaldessa Maria Rosell van voler matisar part de l’exposició de la moció per repassar amb detall les accions i apostes realitzades per part de l’Ajuntament des de fa més d’una dècada.

En canvi, els grups del consistori van desestimar la moció del PP per reforçar el cos de la policia local fins a cobrir 22 places. El portaveu del grup popular, Carles Jiménez, va assenyalar la necessitat de reforçar la seguretat i la presència policial al carrer davant els furts i robatoris registrats a les darreres setmanes al mercat i domicilis. Jiménez va insistir en què la seguretat és una prioritat per al seu grup i va lamentar l’alta rotació i canvis registrats en el cos als darrers anys.

Des del PSC es va sol.licitar l’esmena – no acceptada pel PP - per tal que la proposta es centrés només en la reposició de les baixes en dues places, una mesura que permetria reforçar el servei al carrer. Pel que fa als grups de govern, tant Josep Maria Ribas com el regidor de Governació, Xavier Rojo, van lamentar l’alarmisme i l’ús interessat de les dades per part del PP. Rojo va recordar que els índexs de delictes de Sant Sadurní és baix, que s’està en procés de cobrir les baixes al cos de policia local i que la contractació d’un inspector servirà per avaluar i determinar les necessitats d’aquest servei, que suposa el tercer pressupost en importància de l’Ajuntament.
Precs i preguntes

A l’apartat de precs i preguntes, el PP va sol.licitar la reparació d’un vehicle de la brigada i també la poda d’arbres a diversos carrers de la vila. També es va plantejar la necessitat d’ampliar la rotació dels espais públics on es celebren els concerts i actes festius a la nit.

El grup municipal del PSC va incidir també en la qüestió de la poda a diversos carrers, sobre l’ordenança reguladora del servei de les escoles bressol i també es va sol.licitar informació en relació als detalls de l’acord de patrocini del Banc de Sabadell pel cavatast i la publicació dels compromisos del nou govern municipal entre CiU i ERC.

Des del Govern es va donar resposta a algunes qüestions, com la celebració d’actes festius al carrer, i es va explicar també la planificació i previsió de poda, adaptada a les espècies que es troben a la via pública.

ÀUDIO

 

Pujar al principi de la pàgina