Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Ennuvolat27ºC-9ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
S´inicia la campanya "Amb tu fem la millor selecció"
Es tracta de conscienciar sobre la importància de la recollida selectiva

Sota l’eslògan “Amb tu fem la millor selecció”, l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, la Mancomunitat Penedès Garraf i la Fundació Privada Mas Albornà han iniciat una campanya de sensibilització mediambiental en matèria de gestió de residus en el municipi de Sant Sadurní d’Anoia.

Mitjançant un eslògan que crida a la participació activa, es pretén fer participar activament els ciutadans en el procés de recollida dels residus ja que sense la seva col•laboració aquesta seria inviable. D’aquesta manera, el missatge a transmetre cerca la complicitat dels sadurninencs i sadurninenques davant dels residus domèstics, fent-los veure la importància de la seva col•laboració en aquest procés.

Què és pretén amb aquesta campanya?
L’objectiu d’aquesta campanya és conscienciar la població de la importància de la recollida selectiva dels residus: paper, cartró, vidre... així com de la correcta utilització dels recursos que, com a ciutadans, disposem per a això: contenidors, Portamòbil, deixalleria, porta a porta...

Com a eixos, la campanya cerca:
1. Millorar la recollida selectiva dels residus al municipi
2. Fomentar la desaparició dels impropis en la recollida selectiva
3. Evitar el llançament de bosses al voltant dels contenidor
4. Fomentar l’ús de la bossa compostable
5. Potenciar el bon camí fins ara recorregut al municipi reflectit en els bons resultats obtinguts en quant a recollida selectiva
6. Impulsar i motivar la ciutadania i l’ajuntament a continuar treballant conjuntament per a millorar aquells aspectes que encara queden pendents.

A qui va dirigida? A tota la població de Sant Sadurní repartint les actuacions en base a tres sectors de la població: ciutadania, centres d’ensenyament i comerços. D’aquesta manera, tot i que el principal focus d’atenció és la ciutadania i els comerços, es fa una especial incidència en els escolars de la vila a través d’activitats específiques per a aquest col•lectiu.

Quan s’inicia i quina durada té? La campanya es va iniciar el passat mes de setembre coincidint amb fires i festes, a través d’una xerrada sobre ecologia i reciclatge impartida pel televisiu col•laborador de “Els matins de TV3” José Luís Gallego.

El tret de sortida, però, de les accions de sensibilització seran el proper 5 de novembre, amb la roda de premsa de presentació de la campanya als mitjans.
La campanya està previst que s’allargui fins el mes de març de 2008.

En què consisteix?
“Amb tu fem la millor selecció” engloba diferents activitats, encaminades cap a aconseguir un mateix objectiu: la implicació del ciutadà en la tria selectiva dels residus.
Com a fil conductor de la campanya té com a imatge el ja emblemàtic i conegut per tots sadurni.net. Ell, conjuntament amb la seva família, seran els encarregats de mostrar-nos com s’ha de fer la correcta tria dels residus. L’eslògan que acompanya aquesta entranyable família de taps de suro és “Amb tu fem la millor selecció”

Quina particularitat té?
Com a particularitat, destaca el fet que es presenta una campanya transversal, és a dir, una part de l’equip de treball que realitzarà la campanya i que exerciran d’informadors (aquells qui explicaran com cal fer tria selectiva, etc.) seran persones amb discapacitat intel•lectual, per la qual cosa els ciutadans de Sant Sadurní rebran una doble informació: una de mediambiental i una de social. Veuran com les persones amb discapacitat, sempre vistes i etiquetades per les seves mancances, per allò que no saben fer, en aquesta ocasió demostren com són capaces d’explicar aquesta temàtica mediambiental.

Qui l’organitza?
Aquesta campanya està promoguda de manera conjunta per:

Ajuntament de Sant Sadurní, a través de la regidoria de Medi Ambient
Mancomunitat Penedès-Garraf
Fundació Mas Albornà
Agència de Residus de Catalunya

Contacte:
Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia
Dept. de Medi Ambient
Responsable: Albert Bel
mediambient@santsadurni.cat
Tel. 93 818 37 22

Mancomunitat Penedès Garraf
Responsable: Mònica Hill
Servei d’educació ambiental
educacioambiental@mancomunitat.cat
Tel. 93 815 19 98

Fundació Mas Albornà
Responsable: Cristina Barbacil
comunicacio@masalborna.org
t. 902 19 11 04

Pujar al principi de la pàgina