Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat20ºC-6ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Teatro de los Sentidos, preparant l´espectacle al voltant del món del cava

A mitjans d’agost, Les regidories de Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Sant Sadurní junt amb els membres de la companyia Teatro de los Sentidos, visitaven Sant Sadurní amb motiu de la presentació de la nova obra de teatre que es realitzarà a finals del mes de novembre durant tres caps de setmana consecutius al celler Gran del Centre d’Interpretació del Cava, a la Fassina de Can Guineu.
Al llarg de la visita, el director i alguns membres de la companyia, van poder conèixer el món vitivinícola de ben aprop, les vinyes i les bodegues del poble passant pel CIC Fassina.
L’objectiu de l’obra de teatre és oblidar-se de la presència d’un públic passiu i donar pas a la participació, entreteniment i diversió d’un públic implicat durant l’espectacle.

Enrique Vargas, director de la companyia, argumenta que “es tracta de compartir una experiència sentida, un joc. El que proposem és fer una obra sobre la memòria del cos, el que diem nosaltres és que l’afinitat entre la memòria i l’oblit és la mateixa que hi ha entre l’home i el poder”. A més, el director equipara el transcurs de la vida amb el procés de producció del cava: “el que no coneix la seva història, està condemnat a viure-la eternament, i sobre aquest tema proposem un joc, on tothom es pot divertir, i sense voler-ho reflexionar sobre el procés del cava. Bàsicament treballem amb el plaer de sentir, de jugar, no volem transmetre una ideologia.”

Gabriella Salvaterra, una dels membres de la companyia, justifica que “intentem transformar un espectador en viatger, és a dir, quan està disposat a iniciar un viatge sense saber el que pot passar, buscant llocs nous i emocionant-se per les coses desconegudes”. En definitiva, la seva intenció és mesclar els espectadors amb els actors: “no hi ha una separació entre públic i actors, ens interessa buscar el que no es veu, les emocions, però no representant-les, sinó que és per això que ens interessa la memòria, perquè al cap i a la fi, dins d’una copa de cava hi ha molt més.”

Tallers experimentals

Durant el mes d’octubre, la companyia durà a terme diversos tallers a Sant Sadurní on la participació serà oberta i es podran compartir les experiències i els treballs sensorials de preparació de l’espectacle.
Amb aquests tallers, el Teatro de los Sentidos acabarà de perfilar l’obra i alguns dels participants als tallers podran formar part fins i tot de l’espectacle com a actors.

Per a més informació podeu visitar el web www.teatrodelosentidos.com  

Pujar al principi de la pàgina