Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa20ºC-7ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Xavi Lozano clausura la Setmana Cultural Musical animant a mirar la realitat des de perspectives diferents

Imatge inexistent

Sons i melodies sorgides d’objectes corrents, convertits per una estona en instruments a mans del conegut i televisiu músic Xavi Lozano, van cloure divendres a La Fassina la segona Setmana Cultural Musical organitzada per l’Escola de Música de Sant Sadurní.

La regidora d’educació, Cristina de la Cruz, va inaugurar l’acte celebrant l’èxit de la setmana musical, que justament finalitzava divendres, i agraint la col·laboració de totes les persones que hi han pres part, sobretot pares i mares que fan possible que els infants participin a totes les activitats organitzades. Seguidament la regidora va presentar un espectacle que va fer gaudir el nombrós públic que omplia la Fassina, entre ells una àmplia representació del consistori sadurninenc i molts nens i nenes que van seguir embadalits el que anava sortint d’una maleta plena de tubs convertits en tresors.

Imatge inexistent

Imatge inexistent

Xavi Lozano s’autodefineix com a músic descobridor de camins que el primer objecte que va fer sonar va ser la crossa del seu avi. A partir d’aquí interpreta música amb tubs de tota mena, maons, escombres, tanques i cons del carrer i un llarg etcètera. Defineix el seu espectacle amb les paraules que diu li han dedicat alguns espectadors “Fas màgia musical, ets com un mag que enlloc de treure coloms treu melodies d’objectes que en principi no servirien per tocar però que si ens hi fixem moltes, fent-los forats, sonen”.

Imatge inexistent

Imatge inexistent

Lozano anima a canviar la perspectiva amb què observem habitualment la realitat: “Entrenar l’ull per veure més enllà de l’objecte, trobar-hi una visió més artística, més creativa. La realitat es pot transformar en funció de la màgia que tu li vulguis atribuir, l’emoció que hi vagi associada és una cosa del que ho rep’. Per això, als alumnes de música i de qualsevol altra disciplina els instava a ser genuïns: “Aconsellaria a tothom que busqui la seva singularitat, allò que els fa ser diferents, trobar una cosa que només sigui teva”.

Imatge inexistent

La directora de l’Escola de Música, Jeannette Porter, va cloure l’acte agraint la col·laboració de tothom qui ha pres part a la Setmana Cultural Musical i a Xavi Lozano per haver portat l’espectacle Tubs del Món a Sant Sadurní.

 Imatge inexistent

Podeu veure una àmplia galeria de fotos al Flickr de l’Ajuntament

Pujar al principi de la pàgina