Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Ennuvolat amb pluja escasa20ºC-4ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Presentació de la programació de Fires i Festes 2013
El jutge Santiago Vidal pronunciarà el pregó el 6 de setembre

 


Aquest dilluns al migdia el Casal d’Entitats ha acollit la presentació de la programació de les Fires i Festes 2013 de Sant Sadurní d’Anoia, que enguany s’iniciaran el 6 de setembre amb el pregó de Santiago Vidal i que finalitzaran el 9 de setembre, dia festiu local atès que el dia 8 cau en diumenge. A l’acte hi han pres part la regidora de Cultura, Montse Medall, les responables del departament Laia Sáez i Mireia Sola, a més de Mar Pinyol i Sergi Garcia, representants de la comissió de Festes.


Montse Medall
ha destacat la importància de les Fires en el calendari festiu de Sant Sadurní, que omplen la vila d’activitats culturals i festives ja des del darrer dia d’agost i que prolonguen la programació fins després de la Diada de Catalunya.

La regidora ha agraït la tasca de les tècniques de cultura, de la comissió de Festes i de totes les entitats que col·laboren en l’organització dels actes. La regidora també ha mostrat el seu agraïment als companys de consistori, “que m’han fet la feina fàcil, hem treballat junts perquè fos possible mantenir el pressupost de Fires de l’any passat, de 60.000 euros, malgrat el context de retallades”.


Medall també ha esmentat que Sant Sadurní és un municipi capdavanter en el compliment de la normativa d’elaboració i aplicació dels plans d’emergència, en unes activitats festives com les Fires, que inclouen diversos actes de foc, o com ja es va dur a terme en les festes dels Barris celebrades el mes passat.


Santiago Vidal

Santiago Vidal, jutge de la sala penal de l’Audiència Provincial de Barcelona, ha acceptat l’oferiment de pronunciar el pregó de les Fires amb què es donarà el tret de sortida a les festes sadurninenques. Nascut a Sant Sadurní al 1956, la seva aparició regular a programes de televisió i participació a d’altres mitjans de comunicació l’han convertit en un personatge amb un destacat ressò mediàtic.


Programació familiar

En l’apartat tècnic, tant des de l’àrea de cultura com la comissió de festes s’ha subratllat la voluntat de teixir una programació amb molts actes adreçats a un públic familiar. Els concerts als vespres i nits, les activitats infantils o l’espectacle d’humor després de la Festa de la Fil·loxera, així com la Festa del Mestissatge, seran alguns dels elements que conformen, junt amb els actes de l’Associació Festa de la Fil·loxera o dels Diables Se M’n Refum, la columna vertebral d’aquestes Fires i Festes. De nou hi haurà exposicions instal·lades a diversos espais que s’inauguraran el 5 de setembre, i que un any més serviran com a plataforma de suport dels artistes locals i molt vinculades al territori.

 


El pulmó de les entitats

A la presentació s’ha reconegut la tascade les entitats que fan possible enriquir el repertori d’activitats de les Fires, des dels tradicionals actes organitzats per l’Associació Festa de la Fil·loxera, als Diables Se m’n Refum i els Timbalers Tabalots que organitzen els correfocs, correbars i carnaval d’estiu, les ballades de sardanes del Foment Sardanista, els geganters, l’Associació de Joves, les Puntaires, el nou Casal Popular, la Coral Sant Sadurní, o la incorporació enguany d’Òmnium Cultural, que col·labora en una xerrada que oferirà l’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol, entre d’altres associacions, empreses i particulars.


La regidora ha tancat l’acte augurant l’èxit de les Fires 2013. “L’any passat la valoració va ser molt positiva, les vam considerar un súper èxit, i aquest any tenim el convenciment que, amb els mateixos recursos, seran molt millors”. A la presentació també s’ha donat a conèixer la imatge del cartell de les Fires i Festes, obra de Francesc Noya, qui ha jugat amb barrets representatius de diverses entitats i actes de la festa.


Al següent enllaç podeu consultar la programació d’actes de les Fires i Festes 2013

 

Àudio presentació programació Fires i Festes 2013

Pujar al principi de la pàgina