Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa20ºC-7ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Unes 150 persones a la presentació del tercer DVD sobre la història de Sant Sadurní, en el primer acte al Celler Gran de la Fassina després de les obres

Imatge inexistent

150 persones van assistir dijous al vespre a la presentació del tercer DVD sobre la història de Sant Sadurní, que sota el títol: ’La guerra va ser un desastre’, ha publicat l’Ajuntament per completar la trilogia històrica de la vila. Aquest va ser el primer acte celebrat al Celler Gran de la Fassina després de les obres de la segona fase del Centre d’Interpretació del Cava.

Imatge inexistentVan intervenir a l’acte l’Alcalde de la vila, Josep Maria Ribas; la regidora de cultura, Montse Medall; Joan Rosell, membre de l’Institut d’Estudis Sadurninencs; i Joel Mesas, membre de la productora Sabem.com. També van voler prendre part a la presentació altres regidors del consistori.

L’Alcalde i la regidora de cultura van voler destacar la tasca de la Regidoria de Cultura en la creació d’aquest document històric, així com també la feina feta per  l’anterior regidoria de Cultura encapçalada per Xavi Rojo i van posar èmfasi en la importància de recollir la història de la vila en imatges, fins i tot d’aquells episodis tan negres com el de la Imatge inexistentGuerra Civil.

Així mateix, Ribas va voler agrair la col·laboració de tots els entrevistats protagonistes del projecte sense els quals no hauria estat possible: “Aquest projecte de memòria ha estat possible gràcies a tots els homes i les dones que ens han permès entrar dins els seus records, els que ens han explicat les seves vivències i experiències. Gràcies a aquest testimoni oral i gràfic els nostres fills i els fills dels nostres fills podran conèixer de primera veu com eren els carrers, les places i les costums, que les festes dels barris són genuïnes i centenàries i com es celebràven les Fires i amb aquest, sabrem com la guerra va marcar la vida dels sadurninencs i sadurninenques”.

El representant de la productora encarregada de donar forma al DVD, Joel Mesas, va afegir que s’ha fet un gran esforç per seleccionar material i concentrar-lo en 75 minuts, a causa de la quantitat de bones imatges de què disposa l’arxiu.

Imatge inexistent

 

Aquest DVD, del qual se n’han fet mil còpies, és la tercera i última part d’un projecte engegat per la Regidoria de Cultura l’any 2010, que va néixer amb l’objectiu de recuperar la memòria de la vila en tres parts temàtiques: el primer DVD, publicat el 2010, portava el títol: ’Sant Sadurní d’Anoia, l’evolució d’una vila’ i el segon, publicat el 2011, es va titular: ’Sant Sadurní d’Anoia, festes, tradicions i societat’.

En aquest tercer DVD es parla dels fets de la Guerra Civil a Sant Sadurní. Els testimonis que hi apareixen, com en les dues edicions anteriors, fan un repàs històric a través de les seves vivències personals. ’La Guerra va ser un desastre’ és el títol que pot resumir els relats de les persones que han col·laborat en l’elaboració d’aquest documental, així com l’estat d’ànim de tot un poble.

L’acte va acabar amb un refrigeri al pati exterior de la Fassina.

 Imatge inexistent

Pujar al principi de la pàgina