Nexes - Innovació, emprenedors i empreses

AVUI: Descobert 13ºC|0ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i puntualment rebràs el butlletí d'activitats i  les notícies més destacades 

Oferta formativa
planifica
Què et cal saber per emprendre?
Planifica la creació de la teva empresa
  • Descripció: 

    El curs té per objectiu millorar la capacitat emprenedora, aconseguir que l´emprenedor conegui eines per analitzar i identificar la seva activitat, de manera que pugui establir un pla i executar-lo amb els recursos disponibles.
    A més dels continguts teòrics i conceptuals els participants tindran un seguiment individual del seu projecte empresarial per part de tècnics especialitzats.

  • Lloc: 
    CIC Fassina, aula 2a. planta
  • Adreçat a: 
    Persones emprenedores, dins el camp de la enginyeria que tinguin una idea de negoci i vulguin iniciar un projecte empresarial propi.
  • Horari: 
    de 9h30' a 14h
  • Dates del curs: 
    19, 21 i 26  de novembre de 2019
  • Continguts
    SESSIÓ 1:    19/11/19   CARACTERÍSTIQUES  DE  L’EMPRENEDOR.  EL  PLA  D’EMPRESA

    Presentació del curs i dels assistents.

    Introducció
    - Què vol dir ser emprenedor?
    - Per què alguns emprenedors triomfen i altres no?
    - Avantatges i inconvenients de ser emprenedor.


    Habilitats necessàries per a emprendre
    - Com ets tu? Quines habilitats tens, quines et manquen i quines cal millorar.

    Idea empresarial
    - D'on surten les idees empresarials?
    - Creativitat i innovació.


    El Pla d’empresa
    - El pla d'empresa, què és i com s’estructura.  Per a que serveix.
    - Anàlisi de debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats (DAFO)

    Formadores: Anna Mir i Montse Raventós, Servei d’Iniciatives Econòmiques.
    Mancomunitat Penedès Garraf.

    SESSIÓ 2:   21/11/19   PLA ECONÒMIC I FINANCER


    Quins números he de fer abans de començar el negoci?
    - Què necessito per començar?
    - Quant necessito guanyar per cobrir les despeses fixes?


    Pas a Pas: com fer un pla econòmic-financer de la meva empresa.
    - Quins números necessito saber per començar i gestionar l’empresa?
    - Inversió inicial, compte de resultats. Punt d’equilibri.

    Aplicació pràctica a cada un dels projectes

    Formador: Eusebi Pahissa, Servei d’Iniciatives Econòmiques. Mancomunitat Penedès-Garraf.

    SESSIÓ 3:   26/11/19   EL PLA COMERCIAL. FISCALITAT I ASPECTES LEGALS


    Pla comercial.

    - Com és el meu mercat? Com esbrinar-ho. Com vendré el meu producte/servei?
    - Estratègies de diferenciació: producte/servei, preu, comunicació i distribució.


     Aspectes legals.

     - Quina forma jurídica pot tenir la meva empresa? Quin papers necessito per començar?
     - Empresari individual, Societat Limitada, Cooperativa... què són?
     - Quins tràmits de constitució he de fer.
     - Altres aspectes legals a tenir en compte.


    Fiscalitat. Quins impostos hauré de pagar quan tingui la meva empresa?


    - Impost de Renda de les Persones Físiques (IRPF)
    - Impost de Societats (IS)
    - Impost sobre el Valor Afegit (IVA)
    - Altres impostos: IBI...

    Ajuts i subvencions

    Formadora: Leonor Girón. Servei d’Iniciatives Econòmiques. Mancomunitat Penedès-Garraf.

    Empendre en cooperatiu.

    Caracteristiques, obligacions legals i principals avantatges fiscals

    Formadors: Tècnic/a del programa Ateneus Cooperatius.

    Places limitades. Cal fer inscripció prèvia
    Emplenar el formulari on line



    Organitza:    


    logo ajuntmaentnexesmanocmunitat penedès garraf


    Amb el suport de: 

    logo DIBA

                 


    Col·laboren: 


    aj Gelida        aj Torrelavit      aj Subirats                  


© Nexes
Doctor Barraquer, núm.3-5. 08770 Sant Sadurní d’Anoia
Tel: +34 931 185 195
c/e Àrea Empresa i Emprenedors: promeco@santsadurni.cat
c/e Àrea Ocupació: socupacio@santsadurni.cat
Atenció al públic: MATINS (de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h) | TARDES (dimecres i dijous de 15 a 18 h)