Ràdio Sant Sadurní
La vila ha viscut una tarda molt tensa com a conseqüència d'un ampli desplegament policial que ha localitzat dues possibles furgonetes sospitoses

Els Mossos d'Esquadra han abatut aquest dilluns a la tarda a Younes Abouyaaqoub, principal sospitós de ser el conductor de la furgoneta que va atropellar mortalment 13 persones dijous passat a la Rambla de Barcelona, en una zona molt propera a la sortida de Sant Sadurní que connecta amb la carretera C-243c cap a Gelida. La col·laboració ciutadana ha alertat de la presència d'un jove que respondria físicament a les imatges i descripció del terrorista, que es trobava en cerca i captura i això ha permès a uns mossos de proximitat localitzar-lo en una vinya propera.

Tècnics especialistes en la desactivació d'artefactes explosius s'han acostat fins al cos que portava un fals cinturó d'explosius. La presència de dues furgonetes sospitoses a Sant Sadurní ha provocat un espectacular desplegament policial que s'ha prolongat durant tota la tarda, però els Mossos han assegurat posteriorment en roda de premsa que l'actuació formava part del desplegament antiterrorista i que no hi havia cap incident obert. L'activitat a Sant Sadurní s'ha aturat, molts establiments han tancat les portes i la majoria de veïns i veïnes s'han quedat a casa.

Finalment s'ha confirmat que dins les furgonetes sospitoses, que es trobaven estacionades molt a prop del centre de la vila i molt properes entre sí, als carrers Joan Maragall i carretera Sant Quintí, no hi havia cap tipus d'artefacte ni material explosiu. 

Tot i que el cos de la policia catalana ha anunciat que els 12 objectius inicials després dels atemptats estan morts o detinguts, la investigació es mantindrà oberta.

PUBLICAT EL 21.08.2017