Ràdio Sant Sadurní
La investigació conclou que l'home és presumpte autor de dos delictes d'homicidi imprudent i un delicte contra els drets dels treballadors

Mossos d´Esquadra de la Divisió d´Investigació Criminal adscrits a l´Àrea d´Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud van detenir dimecres un home, de 40 anys, de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor de dos delictes d´homicidi imprudent i un delicte contra els treballadors.
 
Els fets van succeir el dia 30 de maig quan agents de la comissaria de districte de Sant Sadurní d´Anoia van rebre un avís cap a les 15.19 h en què s´informava que hi havia hagut una deflagració en els dipòsits d´una benzinera del municipi mentre dos treballadors hi estaven fent tasques de manteniment.
 
Immediatament quatre patrulles de Seguretat Ciutadana i una de la Unitat de Subsòl dels Mossos d´Esquadra es van desplaçar al lloc dels fets juntament amb 10 dotacions terrestres i un helicòpter que va portar als GRAE i al GEM dels Bombers i quatre ambulàncies del Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM).
 
Un dels operaris va morir el mateix dia dels fets i l´altre ho va fer cinc dies després a l´Hospital.
 
Els Mossos d´Esquadra van obrir una investigació per esclarir què havia passat i les indagacions policials han determinat que les mesures de seguretat i els procediments que es van utilitzar per dur a termes les tasques de reparació dels dipòsits no s´ajustaven a les que estableix la normativa actual.
 
Davant aquest fets, aquest dimecres, el agents van detenir el gerent de l´empresa per a la qual treballaven els dos operaris com a presumpte autor de dos homicidis imprudents i d´un delicte contra els drets dels treballadors.
 
El detingut ha passat avui a disposició judicial.

Podeu recuperar la nota informativa de l'accident al següent enllaç

PUBLICAT EL 03.08.2017