Publicació 29.07.2017
Guardiola de sang
S'instal.la a l'entrada del CAP el monument commemoratiu "Guardiola de sang", obra de la jove escultora andorrana Emma Regada

Aquest dissate al migdia s'ha celebrat l'acte d'inauguració del monument "Guardiola de sang", una obra de l'escultora andorrana Emma Regada que té per objectiu homenatjar els donants de sang i reconèixer la sensibilització i conscienciació de la ciutadania d'omplir el banc de sang i teixits per poder continuar salvant vides. L'obra, de dos metres d'alçada, està realitzada en pedra i ferro i simbolitza una gota de sang que omple el banc de reserves.

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Maria Rosell, acompanyada per diversos regidors i regidores de l'Ajuntament, a més de Joana Rubio, representant de la Federació Catalana de Donants de Sang; Xavier Raventós, president de l'Associació de Donants de Sang de l'Alt Penedès; l'escultora Emma Regada, així com amics i voluntaris de l'associació, entre d'altres.

Rosell ha remarcat la gran tasca que des de la federació, les associacions i els voluntaris realitzen per tal de mantenir les reserves del banc de sang. "Donar sang és donar vida i és vital que siguem solidaris. Aquesta escultura és un reconeixement a totes aquestes persones. Tots nosaltres, familiars o amics, hem viscut algun moment a la vida en què hem necessitat sang. Hem de col·laborar per salvar vides".

Podeu trobar més imatges de l'acte al següent enllaç