Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
Núria Tarrida ha dissenyat el cartell i enguany la pregonera serà Anna Roig

Aquest dimarts s'ha presentat al Casal d'Entitats de Sant Sadurní d'Anoia el cartell i la programació de Fires i Festes 2017, que tindran com a dies forts del 6 al 9 de setembre.  La regidora de Cultura, Montse Medall, acompanyada per Bernat Garcia com a responsable del servei de Cultura; Èric Rojano en nom de la Comissió de Fires i Festes populars i per la dissenyadora Núria Tarrida, autora de la imatge d’enguany, ha donat a conèixer les propostes d’aquesta edició, que aposta per concerts i activitats lúdiques per a tots els públics i que ha vist incrementat el pressupost després de molts anys.

Unes fires que comptaran amb la músic Anna Roig com a pregonera i que celebraran 30 anys dels Diables Se me'n Refum; 25 anys de la Fil·loxera infantil; 15 anys de la festa de la Fil·loxera dels avis i de l'Associació de Dones Progressistes; i 100 anys que va néixer el programa de Fires tal i com el coneixem.

La regidora, Montse Medall, ha agraït la inestimable col·laboració de les entitats del poble en l'organització de les fires, de l'equip de Cultura i de la Comissió i ha destacat que per primer any, des de 2012, el pressupost ha rebut una injecció, una bona notícia per la Cultura “Malgrat que el pressupost encara s'ha de tancar, des de 2012 que havíem d'organitzar les Fires i Festes amb 60.000 euros. Enguany finalment rondarem els 70.000”, els quals la regidora espera poder incrementar en els propers anys.

Medall ha destacat la trajectòria reconeguda de la músic Anna Roig, que serà la pregonera, i el fet que sigui una dona qui pugi al balcó per fer el pregó després de molts anys; les exposicions de Fires que enguany aposten per figures de renom i projecció internacional com Josep Bofill i Carme Albaiges, així com l'exposició 'Ens fem la festa' del taller de la sadurninenca Montse Mateu. També ha volgut posar l'èmfasi en el tercer escenari de la nit del 9 de setembre que portarà swing pel públic dels 'clàssics' i la lectura del manifest de l'11 de setembre, Diada de Catalunya, per part de l'entitat esportiva Grup de Trekking Sant Sadurní.

Altres novetats són el nou recorregut de les matinades, que acabaran a la plaça de l'Ajuntament amb un refrigeri enlloc de la festa de l'escuma, que havia perdut públic o  els 'Músics del metro' que actuaran pel centre del poble les tardes del 7 i el 9 de setembre; una menció especial també com a actes destacats pel concert familiar 'Funky Funky' del divendres 8 a la tarda; la nit d'Humor amb Òscar Machancoses i David Verdaguer que oferiran l'espectacle 'Dos Machos verdes fritos' o els concerts d' Ebri Knight i VadeBo, a banda dels actes tradicionals de la festa.

El representant de la Comissió de Festes, Eric Rojano, ha fet una crida a la participació i ha demanat implicació del veïnat en actes com les matinades, per recuperar el costum d'acompanyar-los al llarg del recorregut llançant aigua als assistents.

La imatge

La dissenyadora, Núria Tarrida ha presentat el cartell i ha explicat que amb la imatge de fires ha volgut copsar els colors, el foc, el cava, la fil·loxera i tots aquelles elements que les representen, amb una imatge “potent, pragmàtica i que es relacioni molt amb Sant Sadurní”

PUBLICAT EL 25.07.2017