Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert22ºC-5ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 19.07.2017
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
L'Ajuntament i la Diputació presenten el servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge
SIDH
Des de l'Oficina municipal es podrà realitzar tot el procés d'assessorament, mediació i seguiment en casos de deute amb bancs i grans tenidors.

Aquest dimarts es va presentar el Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge (SIDH) de Sant Sadurní d’Anoia, que la Diputació de Barcelona ha posat en marxa amb la col·laboració de l’Ajuntament, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i el Col·legi d'Advocats de Barcelona.

La presentació va comptar amb la participació de l’alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell; Xavier Rojo, regidor d’Habitatge, acompanyats per Maite Fandos, diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona; Jesús Sánchez, secretari del Col·legi d'Advocats de Barcelona i Sílvia Grau, cap de l'Àrea d'Assessorament Hipotecari de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

Rosell va posar èmfasi en la voluntat de seguir “acostant els serveis públics a la ciutadania, perquè és la manera de millorar la seva qualitat de vida. Disposar d’aquest servei d’intermediació és un avenç que permetrà seguir impulsant l’Oficina d’Habitatge”.  Xavier Rojo, per la seva banda, va apuntar que l’Oficina va realitzar 1.250 gestions ciutadanes durant l’any 2016.

El SIDH de Sant Sadurní d’Anoia

Al 2013 es va iniciar un servei d’assessorament a Sant Sadurní amb atenció d’advocat, però calia anar al punt de Vilafranca del Penedès per presentar la documentació, incorporar-se a la xarxa de dades de la Generalitat i tenir un acompanyament. Ara s’ha ampliat el servei de manera que des del SIDH de Sant Sadurní es podrá fer tot el procés: l’assessorament, la mediació i el seguiment posterior.

Les famílies que siguin derivades a aquest servei -una vegada feta la comprovació de les condicions d'accés (ser propietaris d'un únic habitatge que s'utilitzi com a habitatge principal i no poder afrontar el pagament de la hipoteca)- són entrevistades per la persona lletrada especialitzada, que fa una proposta de modificació de les condicions del deute. Aquesta proposta és tramesa a Ofideute, de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que farà la mediació amb l'entitat financera corresponent.

Aquest servei, que la Diputació està desplegant per totes les comarques de Barcelona, és fruit de la coordinació amb Ofideute, el servei de mediació hipotecària de la Generalitat, prestat per l’Agència de l'Habitatge de Catalunya, que es va crear el 2010. L'objectiu del SIDH, que compta amb la col·laboració dels Col·legis d'Advocats de la demarcació de Barcelona, és augmentar i estendre els punts d'atenció a les famílies que tenen problemes per afrontar els deutes hipotecaris o de pagament de lloguer, així com establir una acció coordinada i un model i circuit únics de mediació en tot el territori de la demarcació.

40 punts de servei d’abast municipal, supramunicipal i comarcal

El SIDH ha assolit la xifra de 37 punts d’atenció, amb l’objectiu d’arribar a 40 punts aquest estiu amb l’obertura de Pineda de Mar, Cardedeu i Moianès.

Aquests punts, d’abast municipal, supramunicipal o comarcal, donen servei a 305 municipis amb una cobertura territorial del 98%, i han atès 5.014 famílies amb problemes de sobreendeutament hipotecari o de lloguer. El 60% de les mediacions gestionades han acabat amb acord entre les famílies i les entitats bancàries.

Els punts SIDH en funcionament, en molts casos d’abast supramunicipal o comarcal, estan ubicats als següents municipis: Sant Sadurní d’Anoia, Igualada, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Berga, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià del Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Arenys de Mar, Calella, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Viladecans, Gavà, Sant Boi de Llobregat, Manresa (dos punts SIDH), Vic, Manlleu, Granollers (dos punts SIDH), Mollet del Vallès, Sant Celoni, Caldes de Montbui, Mataró, Premià de Mar, Martorell, Sant Feliu de Llobregat (dos punts SIDH), Esplugues de Llobregat, Barberà del Vallès, Montcada i Reixac, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Sant Cugat del Vallès i Castellar del Vallès.

Per a més informació adreceu-vos al  Servei d'Habitatge de l'Ajuntament de Sant Sadurní, al carrer Sant Antoni 21 baixos, els dilluns, dimarts, dijous i divendres d'11 a 14:00h. En cas que no es pugui en aquest horari es pot demanar hora al telèfon 938910325 ext. 5013.

Pujar al principi de la pàgina