Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Poc ennuvolat24ºC-10ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 18.07.2017
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Rebuda i benvinguda dels infants sahrauís
recepcio sahrauiis
14 infants passaran l'estiu  a la comarca, 4 d'ells a Sant Sadurní

Aquest dilluns es va celebrar la rebuda institucional que els darrers anys ofereix l'Ajuntament de Sant Sadurní als nens i nenes sahrauís que participen al programa Vacances en Pau, impulsat per ACAPS Wilaia. Diversos regidors i regidores de l'Ajuntament van voler donar-los la benvinguda en un dels darrers actes emmarcats en la Quinzena Solidària.

Enguany són 14 nens sahrauís els que passaran l'estiu a la comarca, quatre d'ells acollits per famílies de Sant Sadurní. Des de l'Ajuntament es va agrair especialment la col·laboració i solidaritat de les famílies, contents de veure l'alegria i la il·lusió amb què els sahrauís i les famílies d'acollida viuen aquesta experiència. L'Ajuntament col.labora en aquest projecte assumint les despeses del viatge i facilitant una plaça al Casal d'Estiu i la piscina municipal. 

Els infants van regalar als regidors una bossa commemorativa i un CD amb cançons interpretades pels mateixos nens; l'Ajuntament al seu torn els va obsequiar amb unes flors com a símbol de la relació que germina i creix entre els sahrauís i les famílies d'acollida.

Aquesta iniciativa permet que infants dels campaments de refugiats sahrauís passin dos mesos a l´estiu en famílies catalanes. Durant aquest temps, els fan revisions mèdiques i participen en casals d´estiu, a un curs de familiarització amb l´aigua i a diferents activitats a la comarca. Les famílies que els acullen es fan càrrec d'ells durant les setmanes que passen a la comarca. Es tracta de famílies compromeses i solidàries amb la realitat del poble sahrauí.

Aquestes nenes i nens són víctimes directes d´un conflicte que va començar l´any 1975 i que l´ONU i la comunitat internacional és incapaç de solucionar, on el Marroc n'és culpable i l´Estat espanyol n'és responsable. Els infants són els més afectats per les difícils condicions de vida dels campaments de refugiats al desert algerí. No tenen cobertes les necessitats bàsiques com l´alimentació, l´aigua potable i l´atenció sanitària.

Més imatges al Flickr de l'Ajuntament
Pujar al principi de la pàgina